Köztemető üzemeltetésére és szolgáltatási tevékenységre

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete

nyilvános, egyfordulós pályázat

keretében üzemeltetési és szolgáltatási tevékenységre meghirdeti az önkormányzati fenntartású Balmazújváros, Csegei út 2828 köztemető és a köztemetőhöz kapcsolódó 2829 hrsz.-ú ingatlanokat.

 

A köztemető üzemeltetését és a temetői szolgáltatásokat a 105/2018. (VI.27.) számú határozatával jelölte ki pályázatra Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A szolgáltatási tevékenységet a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény és a végrehajtására kiadott kormányrendelet alapján kell ellátni, melyre megfelelő szakmai feltételekkel pályázhatnak az ajánlattevők.

 

A pályázók 50.000,- Ft + Áfa összeg befizetése mellett vehetik át a részletes pályázati feltételeket a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) emelet 7. számú irodájában.

 

A pályázatokat két eredeti példányban, zárt borítékban „Balmazújváros Csegei úti köztemető üzemeltetési és temetői szolgáltatás pályázata” elnevezéssel lehet benyújtani a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal földszinti iktatójába, melynek határideje a megyei napilapban megjelent időponttól számított 15. naptári nap, délelőtt 9 óra (munkaszüneti nap esetén a következő munkanap 9 óra).

 

A pályázat időtartama alatt a köztemető területe és létesítményei előzetes egyeztetés alapján megtekinthetők.

 

A pályázati feltételek anyagával és a pályázat benyújtásával kapcsolatosan érdeklődni lehet a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjénél és aljegyzőjénél.

 

2018. évi EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „MIX & MOVE” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

 

A pályázat témája:

 

A 2018. évi Európai Mobilitási Hét szlogenje a „MIX & MOVE” a közlekedési multimodalitás fontosságára hívja fel a figyelmet. A multimodalitás egy úton a különböző közlekedési módok igénybe vétele, összefűzése, például kerékpárral az állomásra vagy pályaudvarra és onnan autóbusszal illetve vonattal tovább. A multimodalitás nem a távoli jövő, hanem már a jelen közlekedése. A túlzott és szükségtelen autóhasználatot számos (nagy)városban a közlekedési eszközök helyes megválasztása és összekapcsolása váltja fel. Így csökkennek a települések útjain a forgalmi torlódások, mérséklődik a légszennyezés és biztonságosabbá válnak az utcák a legvédtelenebb személyek a gyermekek, idősek, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők számára is. A kerékpár és a közösségi közlekedés rendszeres használatával spórolhatunk is, hiszen kevesebbet kell költeni üzemanyagra és parkolásra.

 

A beküldendő pályázati anyagok mutassák be a valós vagy elképzelt ideális lehetőségeket a különböző közlekedési eszközök megválasztására. Ábrázolják azt, hogy hogyan segíti elő környezetük és a saját egészségük megőrzését, ha a közlekedők az információs eszközöket helyesen megválasztva tervezik útjaikat, használják az utazáshoz a közösségi szolgáltatások nyújtotta lehetőségeket és járműveket. A pályázati alkotások mutassák be, hogy rövidebb- hosszabb távolságokat is meg lehet tenni az egyéni autóhasználatot mellőzve, egyéb közlekedési módok igénybe vételével, akár sétálva vagy kerékpározva. A művek hívják fel a figyelmet a környezetünkre és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásokra, pozitív élettani következményekre.

 

Nevezési kategóriák:

 1. rajz

 2. szabadon választott, kreatív alkotás

 3. fotó

Egyéni korosztályok:

 1. óvodás

 2. általános iskola, 1-2. osztályos

 3. általános iskola, 3-4. osztályos

 4. általános iskola, 5-8. osztályos

 5. középiskolás

 6. felnőtt

Minden nevezési kategóriában külön díjazzuk az alábbi csoportok legjobbjait:

 1. óvodás korcsoport

 2. iskolás korcsoport

 3. felnőtt korcsoport

 4. családi alkotások

 

A pályázatra a határon túli alkotók pályaműveit is várjuk.

 

 

 

További feltételek:

 

Rajz kategóriában egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

Rajzpályázati kategóriának számít a ceruza, zsírkréta, filctoll, grafit, pasztell, festék alapú anyagok használatával készült pályamű. A rajzokat nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy a nevelési–oktatási intézmények a gyermekek rajzpályázatait összegyűjtve küldjék el.

 

Szabadon választott kreatív alkotás: a felsorolt rajzeszközökön kívüli anyagok, például fa, papír, műanyag, ragasztóanyag stb. felhasználásával, vagy ezek rajzeszközökkel történő kombinációjával készült pályaművek.

 

Kérjük, hogy a rajzok és a kreatív alkotások esetén a pályázati munka hátuljára ragasztással (nem eltávolítható módon) helyezzék el az olvashatóan kitöltött pályázati adatlapot. A pályázati adatlap hiánytalan kitöltése, a pályázattal egyidejű megküldése esetén mindősül érvényesnek a pályázat leadása. Hiányosan kitöltött adatlap a pályázatból való kizárást vonja maga után.

 

Kérjük, hogy a pályázat témájának azonosítása érdekében adjanak egyedi címet alkotásuknak, és ezt a címet adják meg az adatlapon.

 

Fotó kategóriában egy pályázó legfeljebb 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételt küldhet be. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot.

Minden felvétel file-neve a pályázó családneve és keresztneve és a kép rövid (egy-két szavas) címe. A küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 10 Mb. Nevezni lehet a pályázati témához kapcsolódó valós életképekkel, de megengedett a technikai alkalmazásokkal, digitálisan összevágott fantázia-fotóalkotás is.

Az alkotásokat elektronikusan lehet benyújtani a alább megadott e-mail címre. Kérjük, hogy a pályázati anyag mellé csatoltan küldjék meg a kitöltött pályázati adatlapot is.

 

A pályázatokat az alábbi címekre eljuttatva lehet elküldeni:

 

Postai úton (rajz és kreatív alkotások):

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Európai Mobilitási Hét” pályázat

1440 Budapest, Pf. 1.

 

Elektronikus úton (fotók):

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre

 

Pályázati határidő:

A pályázatok postára adási vagy e-mailen történő beküldési határideje: 2018. július 16. 24:00

A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem tudja figyelembe venni.

 

Díjazás, jutalmak, eredményhirdetés:

Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban korcsoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak, csoportos programlehetőségek találnak majd gazdára.

 

Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2018. szeptember 16-22.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról, helyszínéről és további részleteiről a díjazott alkotókat és a nevelési–oktatási intézményeket a későbbiekben tájékoztatni fogjuk.

 

A bírálóbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor, amennyiben egyes korcsoportoknál nem érkezik megfelelő számú pályamű, korosztályokat és kategóriákat összevonjon, vagy más díjazási módokat állapítson meg.

 

A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendezhetnek. A pályázat beküldésével a pályázó vagy kiskorú pályázó esetén annak törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű nyilvánosság előtt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium internetes felületein, kiadványaiban megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

 

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. Előzetes egyeztetés után az eredményhirdetést követően 2018. november 30-ig átvehetők az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályán (Budapest III. kerület, Árpád fejedelem útja 79.).

 

A pályázat koordinátorainak elérhetősége és további információk a www.emh.kormany.hu weboldalon találhatóak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PÁLYÁZAT Balmazújváros című közszolgálati havi lap szerkesztését és kiadására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete

nyilvános, egyfordulós pályázat

keretében meghirdeti

a Balmazújváros című közszolgálati havi lap szerkesztését és kiadását.

 

 

A Balmazújváros című közszolgálati lap szerkesztése és kiadása pályázat kiírásáról a 106/2018. (VI.27.) számú határozatával döntött Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A Balmazújváros újság helyi, közszolgálati médium, ezért a lap irányvonalának az újságírói műfajok alkalmazásával meg kell felelnie a közszolgálatiság követelményeinek.

 

A pályázók a részletes pályázati feltételeket a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) emelet 7. számú irodájában vehetik át vagy a www.balmazujvaros.hu oldalról tölthetik le.

 

A pályázatokat két példányban, zárt borítékban „Pályázat a Balmazújváros című közszolgálati havi lap szerkesztésére és kiadására” elnevezéssel lehet benyújtani a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal földszinti iktatójába, melynek határideje 2018. július 15. 16 óra.

 

A pályázati feltételek anyagával és a pályázat benyújtásával kapcsolatosan érdeklődni lehet a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjénél és aljegyzőjénél.

 

Mellékletek:
Download this file (újság pályázat.doc)újság pályázat.doc[Pályázati kiírás]2981 kB

„Nyári diákmunka 2018.”

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2018” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít.

 

A program célja, hogy már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.

 

A program célcsoportjába azok a 16-25 év közötti, nappali tagozatos, tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok tartoznak, akik nem rendelkeznek sem vállalkozói, sem egyéb, foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal.

 

A program keretein belül a foglalkoztatás történhet a települési önkormányzatoknál, illetve az önkormányzat fenntartásában álló, önkormányzati alapfeladat ellátását végző intézménynél. Legfeljebb napi 4 órás foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás, ami azonban nem lehet több mint a minimálbér – szakképzettséget igénylő munkakörökben a garantált bérminimum – időarányos hányada.

 

A programhoz csatlakozás  előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán közvetítést kérőként nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell a munkaviszony kezdete előtt a Foglalkoztatási Osztályra befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

 

A támogatás kizárólag a Járási Hivatal által a munkaerőigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.

 

A „Nyári diákmunka 2018” elnevezésű programban történő részvételi szándékot, a Balmazújváros Város Önkormányzatánál is jelezni kell!

 

További információért kérjük, forduljon a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Balmazújvárosi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályának kollégáihoz!

 

 

Balmazújváros, 2018-05-18

 

 

Koroknai Imre

alpolgármester

 

Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal - 4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5. - Tel.: (52) 580-102 Email: hivatal@balmazujvaros.hu
Egységes orvosi ügyelet:52/311-104 _____________________________ Mentőszolgálat hívószáma: 104 _____________________________ Gyógyszertári állandó ügyelet: (20)405-3827 - Bocskai u. 2-4.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2018 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2018-08-16 van. PointLink.