EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA BALMAZÚJVÁROSON

Nyomtatás
Készült: 2020. október 19. hétfő

 

top 7 1 1 16 h esza 2019 00731 c fekvo nyomdai 1 1

Kedvezményezett neve: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal

Projekt címe: Egészségmegőrző programok megvalósítása Balmazújvároson

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00731

Támogatás összege: 5 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2020. november 30.

 

 

A PROJEKT BEMUTATÁSA

 

A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Támogatói Okiratát 2020. június 10-én léptette hatályba a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” megnevezésű felhívás alapján. 

A beruházás teljes összege bruttó 5 000 000.- Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.

 

A projekt célja

A projekt megvalósításával célunk, hogy a balmazújvárosi lakosoknak egy olyan egészségügyi szűrő- és egészségmegőrző programsorozatot biztosítsunk, amelynek keretein belül a légzőszervi megbetegedések megelőzését, kezelésének lehetőségeit kívánjuk bemutatni, illetve állapotfelmérés történik a résztvevők körében. Sokan foglalkoznak a légúti megbetegedések megelőzésével, kezelésével, sokféle eljárást alkalmazva, hiszen meglehetősen magas az ezen betegségekkel érintett lakosok száma, így természetes, hogy a hagyományos orvoslás és az alternatív gyógyászat is kiemelt figyelmet fordít erre a területre. A beteg gyermek nem sportolhat, önfeledten még csak nem is játszhat, nem is futkározhat. A szűrőnapok alkalmával történő állapotfelmérésen minden érdeklődő tájékoztatást kaphat egészségi állapotáról és tanácsokkal, javaslatokkal látja el egy résztvevő szakember.

A projekt hozzájárul a felhívás célkitűzéséhez, mivel a helyi közösség egészségtudatos életmódját fokozza a rendezvénysorozat megvalósításával, amely egy innovatív szolgáltatásként jelenik meg a település lakosai körében.

Az egészségmegőrző szűrőnapok száma meglehetősen kevés a településen, azonban nagy igény mutatkozik a megvalósításuk iránt, amelyet az egyre több légúti megbetegedés is igazol. A rendezvénysorozat lebonyolítása pulmonológus szakember bevonásával történik.

A projekt által érintett célcsoport(ok)

 

A projekt elsődleges célcsoportja Balmazújváros teljes lakossága, akiknek a szűrőnapokkal fel kívánjuk hívni a figyelmét a megelőzésre és az egészségmegőrzésre.

A projekt tervezett befejezési határideje: 2020. november 30.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-12-08 van. PointLink.