EG√ČSZS√ČGMEGŇźRZŇź PROGRAMOK MEGVAL√ďS√ćT√ĀSA BALMAZ√öJV√ĀROSON

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2020. okt√≥ber 19. h√©tfŇĎ

 

top 7 1 1 16 h esza 2019 00731 c fekvo nyomdai 1 1

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°rosi K√∂z√∂s √Ėnkorm√°nyzati Hivatal

Projekt c√≠me: Eg√©szs√©gmegŇĎrzŇĎ programok megval√≥s√≠t√°sa Balmaz√ļjv√°roson

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00731

T√°mogat√°s √∂sszege: 5 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2020. november 30.

 

 

A PROJEKT BEMUTAT√ĀSA

 

A Balmaz√ļjv√°rosi K√∂z√∂s √Ėnkorm√°nyzati Hivatal T√°mogat√≥i Okirat√°t 2020. j√ļnius 10-√©n l√©ptette hat√°lyba a P√©nz√ľgyminiszt√©rium Region√°lis Fejleszt√©si Operat√≠v Programok Ir√°ny√≠t√≥ Hat√≥s√°ga a ‚ÄěKultur√°lis √©s k√∂z√∂ss√©gi terek infrastruktur√°lis fejleszt√©se √©s helyi k√∂z√∂ss√©gszervez√©s a v√°rosi helyi fejleszt√©si strat√©gi√°hoz kapcsol√≥dva‚ÄĚ megnevez√©sŇĪ felh√≠v√°s alapj√°n. 

A beruh√°z√°s teljes √∂sszege brutt√≥ 5 000 000.- Ft, melynek 100%-a vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°si √∂sszeg.

 

A projekt célja

A projekt megval√≥s√≠t√°s√°val c√©lunk, hogy a balmaz√ļjv√°rosi lakosoknak egy olyan eg√©szs√©g√ľgyi szŇĪrŇĎ- √©s eg√©szs√©gmegŇĎrzŇĎ programsorozatot biztos√≠tsunk, amelynek keretein bel√ľl a l√©gzŇĎszervi megbeteged√©sek megelŇĎz√©s√©t, kezel√©s√©nek lehetŇĎs√©geit k√≠v√°njuk bemutatni, illetve √°llapotfelm√©r√©s t√∂rt√©nik a r√©sztvevŇĎk k√∂r√©ben. Sokan foglalkoznak a l√©g√ļti megbeteged√©sek megelŇĎz√©s√©vel, kezel√©s√©vel, sokf√©le elj√°r√°st alkalmazva, hiszen meglehetŇĎsen magas az ezen betegs√©gekkel √©rintett lakosok sz√°ma, √≠gy term√©szetes, hogy a hagyom√°nyos orvosl√°s √©s az alternat√≠v gy√≥gy√°szat is kiemelt figyelmet ford√≠t erre a ter√ľletre. A beteg gyermek nem sportolhat, √∂nfeledten m√©g csak nem is j√°tszhat, nem is futk√°rozhat. A szŇĪrŇĎnapok alkalm√°val t√∂rt√©nŇĎ √°llapotfelm√©r√©sen minden √©rdeklŇĎdŇĎ t√°j√©koztat√°st kaphat eg√©szs√©gi √°llapot√°r√≥l √©s tan√°csokkal, javaslatokkal l√°tja el egy r√©sztvevŇĎ szakember.

A projekt hozz√°j√°rul a felh√≠v√°s c√©lkitŇĪz√©s√©hez, mivel a helyi k√∂z√∂ss√©g eg√©szs√©gtudatos √©letm√≥dj√°t fokozza a rendezv√©nysorozat megval√≥s√≠t√°s√°val, amely egy innovat√≠v szolg√°ltat√°sk√©nt jelenik meg a telep√ľl√©s lakosai k√∂r√©ben.

Az eg√©szs√©gmegŇĎrzŇĎ szŇĪrŇĎnapok sz√°ma meglehetŇĎsen kev√©s a telep√ľl√©sen, azonban nagy ig√©ny mutatkozik a megval√≥s√≠t√°suk ir√°nt, amelyet az egyre t√∂bb l√©g√ļti megbeteged√©s is igazol. A rendezv√©nysorozat lebonyol√≠t√°sa pulmonol√≥gus szakember bevon√°s√°val t√∂rt√©nik.

A projekt által érintett célcsoport(ok)

 

A projekt elsŇĎdleges c√©lcsoportja Balmaz√ļjv√°ros teljes lakoss√°ga, akiknek a szŇĪrŇĎnapokkal fel k√≠v√°njuk h√≠vni a figyelm√©t a megelŇĎz√©sre √©s az eg√©szs√©gmegŇĎrz√©sre.

A projekt tervezett befejezési határideje: 2020. november 30.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-28 van. PointLink.