Nyári napközi

Bővebben...

2017.június 22. Közmeghallgatás

MEGHÍVÓ

 

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testülete

 

k ö z m e g h a l l g a t á s t

 

tart Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi rendelet készítésének előzetes tájékoztatója témában.

A tájékoztatón a településen található építészeti értékek (régi és új épületek, épületrészek és építészeti részletek) településképi arculati kézikönyvben történő szerepeltetésének lehetőségéről tartunk tájékoztatót és várunk véleményeket.

 

A közmeghallgatás helye: Polgármesteri Hivatal, Díszterem

 

A közmeghallgatás ideje: 2017. június 22. (csütörtök) 10.00 óra

 

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a közmeghallgatás tárgyával kapcsolatban lehetőség van kérdések, javaslatok megtételére.

 

Balmazújváros, 2017. június 14.

dr. Veres Margit

polgármester 

Forduljon az Egyenlő bánásmód hatósághoz

Bővebben...

INGYENES LAKOSSÁGI ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉKOK GYŰJTÉSE

 
2017. MÁJUS 27. (szombat)
 
8:00 – 16:00
 
Helyszín: BALMAZÚJVÁROSI PIAC
 
A begyűjtés napján a begyűjtő pontra mindenki elhozhatja működésképtelen, használaton kívüli, árammal működő eszközeit, berendezéseit!
 
A háztartásokban sok veszélyesnek számító hulladék is képződik, amelyeket nem szabad a szemétgyűjtőbe dobni, ugyanakkor szállításuk gondot okoz.
 
Akadályozzuk meg, hogy valamelyik árokparton, erdőszélen kössenek ki ezek a berendezések.
 
Tegyünk együtt a tiszta, élhető környezetért!
 
Balmazújvárosi Városgazdálkodási Np. Kh. Kft.
4060 Balmazújváros, Vasút sor 1/a.
Tel.: 06/70/932-4500 vagy 06/52/580-678

Tartalékosokat vár a honvédség

Tartalékos katonákat toboroz a Magyar Honvédség a nemrégiben útjára indult új szolgálati forma, az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerbe. A honvédség mindazok jelentkezését várja, akik elkötelezettek, és tenni szeretnének saját lakókörnyezetük biztonságáért.
 
Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőre épül. A professzionális haderőként működő Magyar Honvédség tartalékállományát önkéntes tartalékosok biztosítják. A tartalékos rendszer korábbi formáját 2011-ben alakították át és újították meg, ekkortól beszélhetünk önkéntes műveleti, valamint önkéntes védelmi tartalékos katonákról. A folyamat azonban nem ért véget, hiszen idén tavasztól lehetőség van önkéntes területvédelmi tartalékosnak is jelentkezni.
Az új szolgálati forma célja, hogy az ország összes járása rendelkezzen felszerelt és kiképzett tartalékos katonákkal, akik saját járásukban erősíthetik Magyarország védelmét anélkül, hogy lakóhelyüktől hosszabb időre el kellene szakadniuk. Ez a kötelék egyúttal önvédelmi képességet jelent majd helyi szinten a megyének, a településnek és a lakosságnak is.
A rendszerhez bárki csatlakozhat, aki elmúlt 18 éves, büntetlen előéletű és legalább általános iskolai végzettséggel rendelkezik. A területvédelmi tartalékos szolgálatra azok is jelentkezhetnek, akik civil foglalkozásuk vagy iskolai tanulmányaik mellett szeretnék kamatoztatni tudásukat országunk védelmében. A területvédelmi tartalékosok a lakóhelyük szerinti járásban kapják meg kiképzésüket, és itt is vethetők be különböző feladatokra. A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, mely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. Miután protokolláris feladataik is lehetnek, jelenlétük emelheti helyi szinten az ünnepi megemlékezések, koszorúzások színvonalát.
A területvédelmi tartalékos az önként vállalt szolgálatért különböző juttatásban részesül: a szerződéskötési- és rendelkezésre állási díj mellett a tényleges szolgálatteljesítés időtartamára illetményre, laktanyai elhelyezésre, térítésmentes élelmezésre és ruházati ellátásra, továbbá utazási költségtérítésre jogosul.
Azok az állampolgárok, akik tartalékos katonaként szeretnének részt venni a haza szolgálatában, a megyeszékhelyeken lévő toborzó ügyfélszolgálatok mellett a Kormányablakokban is jelentkezhetnek személyesen. Emellett kapcsolatba léphet a toborzó szervekkel és regisztrálhat a www.iranyasereg.hu oldalon, ahol részletes információkat olvashat a Magyar Honvédségben vállalható katonai szolgálat további lehetőségeiről.
 
MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság
2. Katonai Igazgatási Központ
4026. Debrecen, Péterfia u. 58/A
Telefon: (52) 314-200; (30) 815-0998
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Nyitva tartás:
Hétfő: 08:00-12:00; 13:00-17:30
Kedd: 08:00-12:00
Szerda: zárva
Csütörtök: 08:00-12:00; 13:00-15:30
Péntek: 08:00-12:00
 

Álláshirdetés - Telefonos operátor - 8 órás foglalkoztatás

Álláshirdetés

 

Telefonos operátor - 8 órás foglalkoztatás

 

 

Az Egyesület Budapestre és Debrecenbe telefonos operátori pozícióra, kizárólag

8 órás, teljes munkaidős munkavégzésre keres

megváltozott munkaképességű személyeket.

 

 

Kizárólag olyan munkavállalók jelentkezését várjuk, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

- Jó kommunikációs készség

- Felhasználói szintű számítógépes ismeretek

 

Call center- ben szerzett korábbi munkatapasztalat előnyt jelent.

 

Versenyképes fizetést biztosítunk, irodáink könnyen megközelíthető helyen vannak, ugyanakkor nem teljesen akadálymentesek, így sajnos kerekesszékkel nem megoldható a bejutás.

 

 

Jelentkezni önéletrajzzal a következő e-mail címen lehet: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Várjuk jelentkezését!

Egyesület a Sérült Emberekért”

Európa-nap Magyarországon

 

 

2017. április 29. és május 17. között

 

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat április 29. és május 17. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

 

Milyen lesz az idén hatvan éves európai integráció jövője?

Miként ad új lendületet a foglalkoztatásnak, a növekedésnek és a beruházásnak az Európai Unió? Hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához?

Milyen lehetőségeket kínál az idén 30 éves ERASMUS + program?

Többek között ezekre a kérdésekre ad majd választ az ország 19 városában megrendezendő Európa-napi rendezvénysorozat.

 

Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett az Európa-napokon a Europe Direct irodák munkatársai adnak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról, vagy az Unió céljairól.

 

A programot idén is kvízekkel, játékokkal színesítjük. Az Európa-totót helyesen kitöltők között egy 4 napos, 2 személyes máltai utazást sorsolunk ki.

 

 

Európa-napi rendezvények:

 

Május 5.: Békéscsaba – Csaba Center; Szolnok - Kossuth tér 1.

Május 6. Somoskő – Váralja; Szekszárd - Béla király tér

Május 7.: Budapest – Szabadság tér

Május 8.: Debrecen - Fórum Üzletház előtti tér

Május 9.: Eger - Dobó tér; Kecskemét - Piaristák tere

Szombathely - Fő tér Szeged - Szent-Györgyi Albert Agóra

Május 11.: Miskolc - Városház tér; Győr - Volt Megyeháza előtti tér

Kaposvár - Európa park

Május 14.: Veszprém - Fortuna-udvar

Május 17.: Nyíregyháza - Szabadság tér 9.

 

 

Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. A francia külügyminiszter ebben olyan politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely elképzelhetetlenné teszi a kontinens országai közötti háborút. Ez a nyilatkozat vezetett az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es római szerződések aláírásához, így a mai Európai Unió megszületéséhez is.

Az évfordulót az EU 28 tagállamában, valamint a világszerte megtalálható európai külképviseleteken is Európa-napként, az európai béke és egység napjaként ünneplik.

 

 

 

Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon

Budapest, 1024 Lövőház u. 35.

Telefon: +36 1 411 3540 /

+36 1 411 3560

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2017. TAVASZI LOMTALANÍTÁS

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az tavaszi lomtalanítás időpontja Balmazújvároson a következő:
 
2017. május 6.
 
Balmazújváros, vasúttól dél felé eső rész Németfalu, Daru, Debreceni u.,Veres P. u., Lakótelepek
 
Az ingatlanon összegyűlt, feleslegessé vált, kisebb terjedelmű bútordarabokat, berendezési tárgyakat, valamint rongyot, ruhát, falevelet, virágmaradványokat, egyéb kommunális hulladékot zsákba vagy gyűjtőedénybe tegyék ki a lomtalanítás napján reggel 6 óráig a megszokott helyre a közterületen.
 
A szállításra kihelyezett tárgyak súlya ne haladja meg darabonként a 30 kg-ot, valamint ingatlanonként az összterjedelme ne legyen több, mint 1 m3.
 
Nem szállítjuk el az építési törmeléket, veszélyes hulladékot, gumiabroncsot, elektronikai hulladékot (háztartási kisgépek, televíziók, számítógépek, elektromos szerszámok stb.) valamint a kézi erővel nem rakodható túlsúlyos, vagy túl méretes hulladékot!
 
Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
 
 
 

ÉRTESÍTÉS - Hulladékszállítás

ÉRTESÍTÉS
 
 
Értesítjük Balmazújváros Tisztelt lakosságát és a jogi személyeket, hogy 2017. május 1-én (hétfőn) a hulladékszállítás, az ünnepre való tekintettel elmarad!
Helyette: 2017. április 29-én szombaton történik a hulladékok elszállítása.
Az elszállíttatni kívánt hulladékot, reggel 6 óráig, a megszokott helyre, kérjük kitenni.
 
 
Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Felhívás - időszakosan átmeneti vízhiány várható.

Tájékoztatjuk Balmazújváros település lakosságát, hogy a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársai a település ivóvíz hálózatán
 
2017.04.03. (hétfő) 7.00 –19.00 – 04.07.(péntek) 7.00 – 19.00 óra között
 
a csőhálózat mechanikai tisztítását végzik, mely során
 
időszakosan átmeneti vízhiány várható.
 
A munkavégzés során az ivóvíz zavarossá válhat, fogyasztása azonban nem jelent az egészségre veszélyt, de célszerű azt ülepíteni. A zavaros víz a munkák befejezését követően a kerti csap rövid idejű megnyitásával távozik a rendszerből.
 
Kérjük, hogy a megjelölt időpontokban az ivóvízzel üzemelő berendezéseket (mosógép, mosogatógép, bojler, stb…) ne használják, és szociális célra (főzés, WC öblítés, kézmosás, stb…) előzetesen vételezzenek vizet.
 
 
Amennyiben a karbantartási munkák után bármilyen vízszolgáltatási hibát észlelnek (pl.: nem folyik a csapból víz, csőtörés jelét tapasztalják az ingatlan előtt), azt kérjük jelezzék munkatársainknál.
 
Türelmüket és szíves megértésüket előre is köszönjük!
 
Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.
 
 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

Polgármester: dr. Veres Margit
Jegyző:dr. Bencsik Judit

 

Copyright © 2017 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2017-06-24 van. PointLink.