PARTNERSÉGI / EGYEZTETÉS /2023. OKTÓBER (BALMAZÚJVÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA (ITS) 2023. ÉVI FELÜLVIZSGÁLAT CÉLRENDSZERÉNEK, AKCIÓTERÜLETEINEK, TERVEZETT PROJEKTJEINEK BEMUTATSA, MEGVITATSA)

PARTNERSÉGI / EGYEZTETÉS /2023. OKTÓBER

BALMAZÚJVÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA (ITS) 2023. ÉVI FELÜLVIZSGÁLAT CÉLRENDSZERÉNEK, AKCIÓTERÜLETEINEK, TERVEZETT PROJEKTJEINEK BEMUTATSA, MEGVITATSA.

Bővebben...A partnerségi egyeztetés célja, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak és véleményt nyilváníthassanak, javaslatokat tehessenek Balmazújváros Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) felülvizsgálatának készítése közben megfogalmazott célrendszeréről, a lehatárolt - lehatárolni javasolt akcióterületekről, és az akcióterületeken belül javasolt projektekről. A bemutatásra kerülő anyaggalJ kapcsolatos vélemények- javaslatok írásban a városháza portáján, az ott elhelyezett gyűjtő dobozba leadhatók, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre 2023. november 16.-ig küldhetők.

Együttműködésben készül Balmazújváros Város Településfejlesztési Koncepciója és Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Bővebben... Bővebben...
 
Együttműködésben készül Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája
 
Balmazújváros Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Belügyminisztériummal az „Észak-Alföldi Operatív Program – Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban –Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” című projekt megvalósítására. 
A projekt célja szakértői támogatás nyújtása a magyarországi járásszékhely kis- és középvárosok önkormányzatai és a budapesti kerületi önkormányzatok számára az Integrált Településfejlesztési Stratégiák (ITS) valamint – amennyiben nem áll rendelkezésre- településfejlesztési koncepciók elkészítésére. A projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg, a projekt kedvezményezettje a Belügyminisztérium, amelyhez önkormányzatunknak nem szükséges pénzügyi forrást biztosítania.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia elkészítését végző társaságokat a Belügyminisztérium, mint a projekt lebonyolítója nyílt közbeszerzési eljárás keretében választotta ki. Az eljárás eredményeként a TRENECON COWI Tanácsadó és Tervező Kft. és a MAPI Magyar Fejlesztő Iroda Zrt. konzorciumban készíti a programban résztvevő Észak-Alföldi régió önkormányzatai részére a stratégiákat és szükség esetén a koncepciókat.
A Stratégia a 314/2012. (IX.8.) Kormány rendelet által előírt és egyéb jogszabályi követelmények alapján kerül kidolgozásra, melyben környezeti, társadalmi és gazdasági célok megvalósítását egyidejűleg szolgáló középtávú fejlesztési célok kerülnek megalkotásra. 
Az együttműködési megállapodás alapján Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját a projekt keretében biztosított regionális szakértői csoport dolgozza ki, ugyanakkor az önkormányzatnak alapvető és meghatározó szerepe van a település fejlesztési elképzeléseit tükröző településfejlesztési dokumentum elkészítésében figyelembe véve a településünk sajátosságait és fejlesztési igényeit. 
A Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának megalapozó vizsgálat elkészítése 2015. januárjában kezdődött, mely kidolgozási folyamatot a program megalkotásának idejére kijelölt városi koordinátor segít. 
Balmazújváros város a partnerség elvét figyelembe véve fontosnak tartja a tervezés során a partnerség érvényesítését. 
Ennek érdekében az önkormányzat ezen partnerségi felületen is tájékoztatni kívánja a nyilvánosságot a tervezés előrehaladásáról, közzéteszi az elkészülő társadalmasításra szánt munkaanyagot és elérhetővé teszi a véleményezés módját. 
A városi honlap szerepe mindenki számára nyitott és lehetőséget biztosít a Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának tervezési folyamatának nyomonkövetésére, az elkészült dokumentumok megtekintésére és véleményezésére. 
 
 
Bővebben...
 
 
Mellékletek:
Download this file (2 Velemenyezo_adatlap megalapozó.doc)2. Véleményező adatlap megalapozó[ ]50 kB
Download this file (4 Velemenyezo_adatlap_ITS.doc)4. Véleményező adatlap ITS[ ]50 kB
Download this file (Balmazujvaros_ITS.pdf)Balmazujvaros_ITS.pdf[Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája]2915 kB
Download this file (Balmazujvaros_ITS_Megalapozo_Vizsgalat_vegleges.pdf)Balmazujvaros_ITS_Megalapozo_Vizsgalat_vegleges.pdf[Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának megalapozó vizsgálata Belügyminisztérium által elfogadott verzió]10718 kB

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-11-29 van. PointLink.