Hum√°n szolg√°ltat√°sok fejleszt√©se Balmaz√ļjv√°rosban √©s t√©rs√©g√©ben

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2019. j√ļnius 11. kedd
 

EFOP-1.5.3-16-2017-00043- 

‚ÄěHum√°n szolg√°ltat√°sok fejleszt√©se Balmaz√ļjv√°rosban √©s t√©rs√©g√©ben‚ÄĚ

 
 

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata

Konzorciumi tag: N√°dudvar V√°ros √Ėnkorm√°nyzata

Konzorciumi tag: Ebes K√∂zs√©gi √Ėnkorm√°nyzat

Konzorciumi tag: Hajd√ļszov√°t K√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata

Konzorciumi tag: Nagyhegyes K√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata

Konzorciumi tag: Hajd√ļ-Bihar Megyei √Ėnkorm√°nyzat

Projekt c√≠me: ‚ÄěHum√°n szolg√°ltat√°sok fejleszt√©se Balmaz√ļjv√°rosban √©s t√©rs√©g√©ben‚ÄĚ

Projekt azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00043

A szerzŇĎd√∂tt t√°mogat√°s √∂sszege:  493 370 885 

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. szeptember 30.

A projekt t√©nyleges, fizikai befejez√©s√©nek idŇĎpontja: 2021. m√°rcius 31.

A projekt tartalm√°nak bemutat√°sa:

A program megval√≥s√≠t√°sa kiterjed a hum√°n k√∂zszolg√°ltat√°sok ter√©n jelentkezŇĎ szakemberhi√°ny cs√∂kkent√©s√©re, a h√°tr√°nyos helyzetŇĪ csoportok foglalkoztathat√≥s√°gra val√≥ felk√©sz√≠t√©s√©re, a munkaerŇĎpiacon val√≥ megjelen√©s√ľk elŇĎseg√≠t√©s√©re, a helyi k√∂z√∂ss√©gek t√°rsadalom szervezŇĎ szerep√©nek √©s az √©rintett telep√ľl√©sek megtart√≥ k√©pess√©g√©nek megerŇĎs√≠t√©s√©re.

A p√°ly√°zatban √≠gy megval√≥sulnak infrastruktur√°lis beruh√°z√°sok, sz√°mos kompetenci√°t fejlesztŇĎ tr√©ningek √©s k√©pz√©sek, valamint k√∂z√∂ss√©gi rendezv√©nyek √©s programok.

A p√°ly√°zati program k√∂zvetlen, kiemelt c√©lcsoportja a h√°tr√°nyos helyzetŇĪ akt√≠v kor√ļ lakoss√°g, a fiatalkor√ļ lakoss√°g, idŇĎsek, a helyi k√∂zszolg√°ltat√°sban dolgoz√≥k, potenci√°lis alkalmazottak. A t√°rsadalmi egy√ľtt√©l√©s, k√∂z√∂ss√©gfejleszt√©s tekintet√©ben c√©lcsoportnak tekintendŇĎ a konzorciumi telep√ľl√©sek teljes lakoss√°ga.

√Čp√≠t√©si-kivitelez√©si munk√°latok

Balmaz√ļjv√°ros telep√ľl√©sen h√°rom k√∂zter√ľlet r√©szt fejlesztettek a p√°ly√°zat √°ltal. 2019 √©vben t√©rkŇĎburkolattal lett ell√°tva a Veres P√©ter utca 5-7. sz√°m alatti t√°rsash√°z elŇĎtti gyalogos forgalom j√°rdafel√ľlete, a Katolikus Templom elŇĎtti jelzŇĎl√°mp√°t√≥l a Debreceni utca 3-5. sz√°m√ļ lak√≥telep v√©g√©ig tart√≥ gyalogos forgalom j√°rdafel√ľlete √©s a Bocskai utca √©s a Kossuth t√©r k√∂z√∂tti 1659/69 helyrajzi sz√°m√ļ k√∂zter√ľlet elŇĎtti gyalogos forgalom j√°rdafel√ľlete.

Eszközbeszerzés

A p√°ly√°zatban olyan eszk√∂z√∂k ker√ľltek beszerz√©sre, melyek egy r√©sze hozz√°j√°rult a sz√≠nvonalas projekt szakmai megval√≥s√≠t√°s√°hoz (pl.: laptop, hangfalszett, projektor, vet√≠tŇĎv√°szon stb.), m√°sr√©sze pedig hozz√°j√°rult a v√°ros arculat√°nak kialak√≠t√°s√°hoz. A v√°ros t√∂bb pontj√°n megtal√°lhat√≥ fedett ker√©kp√°rt√°rol√≥k, hullad√©kgyŇĪjtŇĎk, padok kihelyez√©se a projekt finansz√≠roz√°s√°b√≥l ker√ľlt megval√≥s√≠t√°sra.

Prevenciós tevékenység

A p√°ly√°zati prevenci√≥sprogram a telep√ľl√©s igen sz√©les sprektum√°t sz√≥l√≠totta meg. A deviancia elker√ľl√©se, megelŇĎz√©se √©s a kr√≠zishelyzetek kezel√©se a lakoss√°g teljes k√∂r√©t, valamennyi koroszt√°lyt √©rintŇĎ t√©m√°j√ļ program volt. A foglalkoz√°sokon r√©szt vett a felnŇĎtt lakoss√°g, tov√°bb√° szervezett egy√ľttmŇĪk√∂d√©sben a helyi k√∂z√©piskol√°s √©s √°ltal√°nos iskol√°s koroszt√°ly is. K√©t r√©szben val√≥sult meg a tev√©kenys√©g, az elsŇĎ program elŇĎad√°ssorozat√°t, 10 csoport, a m√°sodik program elŇĎad√°ssorozat√°ban 6 csoport vett r√©szt.

A prevenci√≥ 6 t√©mater√ľletet √∂lelt fel, melyek interakt√≠v elŇĎad√°sok alkalm√°val jutottak el az √©rdeklŇĎdŇĎ csoporttagokhoz.

A prevenci√≥s tev√©kenys√©g az al√°bbi t√©mater√ľletekre vonatkoz√≥an val√≥sult meg:

- A bŇĪn√∂z√©shez vezetŇĎ okok. Kriminaliz√°ci√≥

- Normaszeg√©stŇĎl a devianci√°ig, fiatalkori deviancia form√°i

- Családi problémák hatása a szerhasználat kialakulására

- STOP- ints√ľnk b√ļcs√ļt k√°ros szok√°sainknak

- Eg√©szs√©ges √©letvitel- deviancia megelŇĎz√©se

- Lelki betegs√©gek okai, megelŇĎz√©se

A foglalkoz√°sokat a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√©m√°kban j√°rtas szakemberek, √ľgyv√©d, szoci√°lis munk√°s, edzŇĎ- √©letm√≥d tan√°csad√≥, pszichi√°ter √©s addiktol√≥gus tartott√°k.

Képzés, tréning programelem megvalósítása

A projektben szervezett k√©pz√©sek √©s tr√©ningek sz√°mos egy√©ni k√©szs√©g √©s k√©pess√©g fejlesztŇĎ, kompetenciafejlesztŇĎ eleme hozz√°j√°rult a h√°tr√°nyos helyzetŇĪ csoportokba tartoz√≥ konzorciumi telep√ľl√©seken √©lŇĎ lakoss√°g foglalkoztathat√≥s√°g√°nak jav√≠t√°s√°hoz, az elsŇĎdleges munkaerŇĎpiacon val√≥ elhelyezked√©s√©hez.

A k√©pz√©sek √©s tr√©ningek lebonyol√≠t√°sa, az √ľtemez√©si tervnek megfelelŇĎen 2020. szeptember 15- ig tervezetten megt√∂rt√©nt, azonban a 2020 m√°rcius√°ban kialakult koronav√≠rus- j√°rv√°ny okozta vesz√©lyhelyzet int√©zked√©sei megnehez√≠tett√©k a tervek kivitelez√©s√©t. A vesz√©lyhelyzet miatt bek√∂vetkezŇĎ h√°tr√°nyos k√∂vetkezm√©nyek enyh√≠t√©se √©rdek√©ben hozott fejleszt√©spolitikai int√©zked√©sekrŇĎl sz√≥l√≥ t√°j√©koztat√≥ √°tmeneti szab√°lyoz√°s√°nak lehetŇĎs√©geivel √©lve, a k√©pz√©sekre vonatkoz√≥ kivitelez√©st e helyzethez val√≥ alkalmazkod√°ssal √ļjra kellett gondolni. Ennek megfelelŇĎen online, digit√°lis oktat√°s keret√©ben ker√ľltek √°tszervez√©sre a k√©pz√©sek.

Balmaz√ļjv√°ros telep√ľl√©sen megval√≥sult k√©pz√©sek √©s tr√©ningek

 • Angol nyelvi k√©pz√©s t√©mak√∂r
 • N√©met nyelvi k√©pz√©s t√©mak√∂r
 • Informatikai alapismeretek t√©mak√∂r
 • E- k√∂zigazgat√°s n√©pszerŇĪs√≠t√©se, √ľgyf√©lkapu ismeretek t√©mak√∂r
 • 300 fŇĎ r√©sz√©re k√©pess√©g √©s k√©szs√©gek felm√©r√©se t√©mak√∂r
  • Mem√≥ria fejleszt√©si technik√°k t√©mak√∂r
  • Eg√©szs√©gmegŇĎrz√©s t√©mak√∂r
  • Finommotorika √©s k√©z√ľgyess√©g t√©mak√∂r
  • Motiv√°ci√≥ √©s a motiv√°lhat√≥s√°g fejleszt√©se t√©mak√∂r
  • Figyelemfejleszt√©si technik√°k t√©mak√∂r
  • TerhelhetŇĎs√©g √©s munkab√≠r√°s t√©mak√∂r
 • Egy√ľttmŇĪk√∂d√©si k√©pess√©g √©s √©rzelmi intelligencia
 • Stresszkezel√©s t√©mak√∂r (Stresszmenedzsment tr√©ning II.)
 • √Ėnismereti fejleszt√©s t√©mak√∂r (√Ėnismeret alapjai)
 • Asszertivit√°s fejleszt√©s t√©mak√∂r(Asszertivit√°s II.)
 • Szuperv√≠zi√≥ t√©mak√∂r
 • √Āll√°skeres√©si technik√°k fejleszt√©se t√©mak√∂r
 • Ad√≥ss√°gkezel√©s gazd√°lkod√°si alapismeretek t√©mak√∂r
 • Csapatmunka √©s egy√ľttmŇĪk√∂d√©s fejleszt√©s t√©mak√∂r (Team √©p√≠t√©s-, egy√ľttmŇĪk√∂d√©s fejleszt√©se)
 • J√≥ gyakorlatok megismer√©se t√©mak√∂r
 • Szoci√°lis k√©szs√©gek fejleszt√©se t√©mak√∂r
 • IdŇĎgazd√°lkod√°s t√©mak√∂r (IdŇĎgazd√°lkod√°s √©s stresszkezel√©s)
 • Kommunik√°ci√≥ fejleszt√©s t√©mak√∂r (Win- Win kommunik√°ci√≥ alapjai)
 • Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s fejleszt√©s t√©mak√∂r

Közösségi rendezvények, programok szervezése

Filmvetítés- 2019. 08. 11.; 2019. 09. 14.

Balmaz√ļjv√°ros lakoss√°g√°t 2019. augusztus 11- √©n filmvet√≠t√©sre invit√°lta a program, mely 100 fŇĎ r√©szv√©tel√©vel val√≥sult meg. Az ‚ÄěInstant csal√°d‚ÄĚ c√≠mŇĪ csal√°di v√≠gj√°t√©k ker√ľlt a k√∂z√∂ns√©g el√©. A filmvet√≠t√©s nagyon j√≥ hangulatban telt, a n√©zŇĎk a koroszt√°lyi paletta minden r√©sz√©t k√©pviselt√©k, hatalmasakat nevettek a filmb√©li csal√°d jelenetein, azonban a megind√≠t√≥ pillanatokban k√∂nnyek is csillogtak a szem√ľkben. A filmrŇĎl csak n√©h√°ny pillanatra terelŇĎd√∂tt el a k√∂z√∂ns√©g figyelme, amikor friss√≠tŇĎkkel, alm√°val √©s pattogatott kukoric√°val, ropival k√≠n√°ltuk ŇĎket.

A m√°sodik filmvet√≠t√©s is igen sikeres volt a v√°ros lakoss√°g√°nak k√∂r√©ben. A film c√≠me ‚ÄěHug√≥ a lelem√©nyes‚ÄĚ volt. A programra t√∂bb csal√°d √©rkezett nagysz√ľlŇĎkkel, unokatestv√©rekkel, szomsz√©dokkal. Az elŇĎzŇĎ filmvet√≠t√©s siker√©re val√≥ tekintettel m√©g t√∂bb vend√©get k√∂sz√∂nthett√ľnk n√©zŇĎk√©nt, aminek nagyon √∂r√ľlt√ľnk. A mozi √©lm√©ny teljess√©g√©hez hozz√°j√°rult a frissen pattogatott kukorica √©s az √ľd√≠tŇĎ is.

Csal√°di nap- Gener√°ci√≥s egy√ľttmŇĪk√∂d√©s

2019. augusztus 11- √©n a Csal√°di nap- Gener√°ci√≥s egy√ľttmŇĪk√∂d√©s, a k√∂z√∂ss√©g√©p√≠t√©st, gener√°ci√≥s egy√ľtt√©l√©st szolg√°l√≥ programk√©nt. A program helysz√≠n√©t a Balmaz√ļjv√°rosi Kist√©rs√©g Hum√°n Szolg√°ltat√≥ K√∂zpont sz√©khelye √©s a V√°rosi Eg√©szs√©g√ľgyi Szolg√°lat parkol√≥ja biztos√≠totta. Sz√ľks√©g is volt a nagy szabad ter√ľletre, hiszen nagyon sokan elj√∂ttek a vas√°rnapi eb√©d ut√°n, hogy tartalmasan t√∂lthess√©k el csal√°djaik k√∂r√©ben a szabad idej√ľket.

A sz√≥rakoztat√≥ d√©lut√°n lehetŇĎs√©get teremtett arra, hogy nagysz√ľlŇĎ, sz√ľlŇĎ √©s unoka egy√ľtt kikapcsol√≥djon, j√°tsszon √©s √ļj √©lm√©nyekkel gazdagodjon.

A program igen soksz√≠nŇĪen ker√ľlt √∂ssze√°ll√≠t√°sra, amelyek k√∂z√ľl Balmaz√ļjv√°ros lakoss√°g√°nak minden koroszt√°lya, apraja- nagyja kedv√©re szemezgethetett √©s megtal√°lhatta a sz√°m√°ra izgalmas, vagy √©rdekes programot. A kicsiknek volt ugr√°l√≥v√°r, arcfest√©s, csill√°mtetov√°l√°s √©s lufiboh√≥c is, a nagyoknak el√©rhetŇĎv√© v√°lt a virtu√°lis vil√°g VR szem√ľvegen kereszt√ľl, de kipr√≥b√°lhattak t√°ncg√©pet, hajszobr√°szatot, selfie showt √©s ragaszt√°sos k√©zmŇĪves technik√°t, mellyel sz√≠vecsk√©t k√©sz√≠tettek. Az idŇĎsebb gener√°ci√≥ tagjai fŇĎzŇĎversenyen √©s s√ľtiversenyen m√©rethett√©k meg magukat. Valamennyi l√°togat√≥ t√∂bb igen sz√≠nes √©s interakt√≠v elŇĎad√°son is r√©szt vehetett, valamint tal√°lkozhattak ter√°pi√°s √©s seg√≠tŇĎ kuty√°kkal is.

A programot sz√≠nes√≠tette, hogy a t√∂bb gener√°ci√≥b√≥l verbuv√°l√≥dott csal√°di √©s bar√°ti csapatok √ľgyess√©gi vet√©lkedŇĎ keret√©ben pr√≥b√°lhatt√°k ki k√©szs√©geiket, melyek k√∂z√ľl a legeredm√©nyesebben szereplŇĎ h√©t csapat jutalmul egy teljes ell√°t√°st biztos√≠t√≥, egynapos kir√°ndul√°son vehetett r√©szt.

A nap v√©g√©n a szervezŇĎk valamennyi l√°togat√≥t megvend√©geltek egy t√°l paprik√°s krumplival √©s palacsint√°val.

A vas√°rnap d√©lut√°ni j√°t√©kt√≥l √©s verseng√©stŇĎl, sz√≥rakoztat√≥ programokt√≥l kellemesen elf√°radt vend√©gek est√©be ny√ļl√≥an besz√©lgettek √©s adom√°ztak, majd √©lm√©nyekkel gazdagodva hazat√©rtek.

Kir√°ndul√°s- Tisza- tavi √Ėkocentrum

A Csal√°di nap- Gener√°ci√≥s egy√ľttmŇĪk√∂d√©s program keret√©ben megval√≥sult √ľgyess√©gi vet√©lkedŇĎn legjobban teljes√≠tŇĎ h√©t csapat jutalmak√©nt val√≥sult meg a kir√°ndul√°s. A kir√°ndul√°s a Tisza- tavi √Ėkocentrumba kalauzolta el a r√©sztvevŇĎket, ahov√° k√©nyelmes busszal utazhattak el.

A kir√°ndul√°s a r√©sztvevŇĎk sz√°m√°ra ingyenes volt, lehetŇĎs√©get biztos√≠tott sz√°mukra a  szabadidŇĎpark, a kil√°t√≥torony, a fŇĎ√©p√ľlet l√°togat√°s√°ra, valamint egy 3D filmvet√≠t√©sen val√≥ r√©szv√©telre. A csapattagok egy h√°romfog√°sos eb√©d elfogyaszt√°s√°ra is megh√≠v√°st kaptak.

IdŇĎsek napja

Az idŇĎsek h√≥napja alkalm√°b√≥l ker√ľlt sor 2020. okt√≥ber 09-√©n a Balmaz√ļjv√°ros idŇĎskor√ļ lakoss√°g√°t k√∂sz√∂ntŇĎ programra. A rendezv√©ny teret adott a Balmaz√ļjv√°ros telep√ľl√©sen √©lŇĎ idŇĎsek sz√°m√°ra, hogy r√©szt vehessenek egy kellemes d√©lut√°ni zen√©s elŇĎad√°son.

A rendezv√©ny az IdŇĎsek Vil√°gnapja alkalm√°b√≥l szervezŇĎd√∂tt, mely √ľnnepi hangulat√ļ mŇĪsoros d√©lut√°ni programk√©nt val√≥sult meg. A mŇĪsorban k√∂zremŇĪk√∂dtek a helyi mŇĪv√©szeti csoportok, valamint az idŇĎs koroszt√°ly√ļ lakosok k√∂r√©ben n√©pszerŇĪ elŇĎad√≥mŇĪv√©szek is. Fell√©pŇĎk√©nt sz√≠nes√≠tette a mŇĪsort Ferry √©s Henna, valamint Nagy Bogi √©s Varga Szabolcs produkci√≥ja is.

 

Szemétszedés

A projekt megval√≥s√≠t√°sban √≠gy helyet kapott a helyi k√∂z√∂ss√©gekben val√≥ szerepv√°llal√°sra felk√©sz√≠tŇĎ program, mely c√©lja a k√∂z√∂ss√©gfejleszt√©s. E tev√©kenys√©g megval√≥s√≠t√°s√°ra Balmaz√ļjv√°ros tekintet√©ben a tervek szerinti szem√©tszed√©s program teremtett lehetŇĎs√©get a helyi Veres P√©ter Eml√©kparkban.

FenyŇĎ√ľnnep- saj√°t megval√≥s√≠t√°s√ļ rendezv√©ny

 1. december 19- √©n ker√ľlt sor a FenyŇĎ√ľnnep megrendez√©s√©re. A rendezv√©ny c√©lcsoportja a Balmaz√ļjv√°ros v√°rosban √©lŇĎ szoci√°lisan r√°szorul√≥ lakosok voltak. A saj√°t megval√≥s√≠t√°sban lebonyol√≠t√°sra ker√ľlŇĎ rendezv√©ny t√°mogatni k√≠v√°nta, hogy az idŇĎs koroszt√°ly√ļ, eg√©szs√©g√ľgyi probl√©m√°kkal k√ľzdŇĎ, neh√©z anyagi helyzetben l√©vŇĎ, szoci√°lisan h√°tr√°nyos helyzetŇĪ lakosoknak lehetŇĎs√©ge legyen a kikapcsol√≥d√°sra, a kar√°csony √ľnnepre val√≥ r√°hangol√≥d√°sra, √ľnnepi k√©sz√ľlŇĎd√©sre.

Farsang- saj√°t megval√≥s√≠t√°s√ļ rendezv√©ny

A farsangi rendezv√©ny c√©lcsoportja Balmaz√ļjv√°ros v√°ros√°ban √©lŇĎ szoci√°lisan h√°tr√°nyos helyzetŇĪ lakoss√°g volt. A rendezv√©ny c√©lk√©nt a szoci√°lisan r√°szorul√≥ k√∂z√∂ss√©g sz√°m√°ra teremtett lehetŇĎs√©get a kikapcsol√≥d√°sra, a minŇĎs√©gi kommunik√°ci√≥ra √©s erŇĎs√≠tette a t√°rsadalmi szerepv√°llal√°s √©s a k√∂z√∂ss√©g√©p√≠t√©s es√©ly√©t.

K√∂z√∂ss√©gseg√≠tŇĎ programelem kidolgoz√°sa, megval√≥s√≠t√°sa (www.kozossegsegito.hu)

A 2020. √©vre tervezett valamennyi kis √©s nagyrendezv√©ny megval√≥s√≠t√°sa elmaradt a j√°rv√°ny√ľgyi int√©zked√©sek aj√°nl√°sainak megfelelŇĎ biztons√°gi szab√°lyokra hivatkoz√°ssal, hiszen a helyi telep√ľl√©s lakoss√°ga a program c√©lcsoportja, √≠gy valamennyi koroszt√°ly √©s kr√≥nikus betegs√©gben szenvedŇĎ is vend√©ge lehet az esem√©nyeknek.

A projekt keret√©ben alkalmazkodva a pand√©mia helyzet k√∂r√ľlm√©nyeihez, l√©trej√∂tt a kozossegsegito.hu weboldal. Az online k√∂z√∂ss√©gi sz√≠nt√©r lehetŇĎv√© teszi a projekt c√©lcsoportj√°nak, a telep√ľl√©s lakoss√°g√°nak a k√∂z√∂ss√©gi szerepv√°llal√°s√°t, tov√°bb√° lehetŇĎs√©get ad a szabadidŇĎ elt√∂lt√©s√©re, a szellemi √©s fizikai aktivit√°s megtart√°s√°ra, a kr√≠zis√°llapotok megelŇĎz√©s√©re, hangs√ļlyt fektet a testi √©s lelki eg√©szs√©gv√©delemre tov√°bb√° inform√°ci√≥s √©s tan√°csad√≥i pontk√©nt is szolg√°l az √©rdeklŇĎdŇĎk sz√°m√°ra.

A k√∂z√∂ss√©gseg√≠tŇĎ platformon t√∂bb online program volt el√©rhetŇĎ, √≠gy az √©letm√≥d √©s √©letviteli tan√°csad√°sok, elŇĎad√°sok mellett helyet kapott a testmozg√°s, a t√°nc, mint mŇĪv√©szeti tev√©kenys√©g, a dekup√°zs, a jogi tan√°csad√°s, a lelki eg√©szs√©gv√©delmi elŇĎad√°sok, a k√∂rnyezetv√©delmi perzent√°ci√≥k, valamint a fŇĎzŇĎklub.

Az online programok lebonyol√≠t√°sa t√∂bb m√≥don val√≥sult meg, elŇĎad√°s, kiscsoportos tan√°csad√°s, vagy egy√©ni konzult√°ci√≥ form√°j√°ban voltak el√©rhetŇĎk. Valamennyi program a megfelelŇĎ szaktud√°ssal rendelkezŇĎ szakember ir√°ny√≠t√°s√°val √©s k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel ker√ľlt lebonyol√≠t√°sra.

‚ÄěMaradj Hajd√ļ- Biharban‚ÄĚ √∂szt√∂nd√≠jp√°ly√°zat

A ‚ÄěMaradj Hajd√ļ- Biharban‚ÄĚ √∂szt√∂nd√≠j p√°ly√°zat √ļtj√°n egyszeri 50.000,- Ft/ tan√©v √∂sszegŇĪ t√°mogat√°s volt elnyerhetŇĎ. Az √∂szt√∂nd√≠jp√°ly√°zat c√©lja t√°mogatni a konzorciumi telep√ľl√©seken, √≠gy a Balmaz√ļjv√°roson √©lŇĎ fiatalokat is, hogy patron√°lja tanulm√°nyaik folytat√°s√°t. Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat√°nak K√©pviselŇĎ-test√ľlet√©nek j√≥v√°hagy√°s√°t k√∂vetŇĎen 72 fŇĎ r√©szes√ľlhetett t√°mogat√°sban.

A projekt t√©nyleges, fizikai befejez√©s√©nek idŇĎpontja: 2021. m√°rcius 31.

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-22 van. PointLink.