√öJ B√ĖLCSŇźDEI F√ČRŇźHELYEK KIALAK√ćT√ĀSA BALMAZ√öJV√ĀROSON

BŇĎvebben...

 

 

 

 

 

 

√öJ B√ĖLCSŇźDEI F√ČRŇźHELYEK KIALAK√ćT√ĀSA BALMAZ√öJV√ĀROSON                 

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata
Projekt c√≠me: √öj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek kialak√≠t√°sa Balmaz√ļjv√°roson
Projekt azonosítószáma:
RRF-1.1.2-21-2022-00018
T√°mogat√°s √∂sszege: 350 000 000 Ft (brutt√≥)
Támogatás mértéke:
100%
Tervezett befejezési dátum:
2024.12.31.

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata ny√≠lt k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°st folytatott le az ‚Äě√öj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek kialak√≠t√°sa Balmaz√ļjv√°roson‚ÄĚ c√≠mŇĪ, RRF-1.1.2-21-2022-00018 azonos√≠t√≥ sz√°m√ļ projekt kivitelez√©se t√°rgy√°ban. A kivitelez√©sre a legjobb √°r-√©rt√©k ar√°ny√ļ aj√°nlatot az IPONGOLD Kereskedelmi √©s Szolg√°ltat√≥ Kft. adta.          
A szab√°lyosan lefolytatott elj√°r√°s eredm√©nyek√©ppen az √Ėnkorm√°nyzat 2023.06.01-√©n kivitelez√©si szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt a nyertes p√°ly√°z√≥val, nett√≥ 246.576.114,-Ft + √ĀFA v√°llal√°si √°ron.
A gener√°l kivitelez√©s keret√©ben az IPONGOLD Kft. feladat√°t k√©pezi az aj√°nlati dokument√°ci√≥ban, k√∂lts√©gvet√©sben meghat√°rozott munk√°k megval√≥s√≠t√°sa, rendeltet√©sszerŇĪen √ľzemeltethetŇĎ √°llapot√ļ l√©tes√≠tm√©ny kivitelez√©se.

A szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°s√°nak napj√°n a munkater√ľlet hivatalos √°tad√°sa is megt√∂rt√©nt. A kivitelezŇĎnek 300 nap √°ll majd rendelkez√©s√©re a munka elv√©gz√©s√©re.         

A fejleszt√©s mŇĪszaki tartalm√°nak bemutat√°sa:  
A projekt keret√©ben fejlesztendŇĎ √©p√ľlet a 70-es √©vekben 3 csoportos √≥vod√°nak √©p√ľlt, amelyet m√°r √©vek √≥ta nem haszn√°l az √Ėnkorm√°nyzat az eredeti funkci√≥ja szerint. Az √©p√ľlet szerkezetileg j√≥ √°llapotban van, de energetikai szempontb√≥l elavult, ez√©rt fel√ļj√≠t√°sa sz√ľks√©ges. Az √ļj funkci√≥, a k√©tcsoportos b√∂lcsŇĎde kialak√≠t√°sa, belsŇĎ alaprajzi m√≥dos√≠t√°st ig√©nyel.

A b√∂lcsŇĎd√©v√© alak√≠t√°s keret√©ben legfŇĎk√©ppen a belsŇĎ alaprajzi rendszer ker√ľl √°talak√≠t√°sra.

A projekt megval√≥s√≠t√°sa sor√°n a k√∂vetkezŇĎ helyis√©gek, helyis√©gcsoportok ker√ľlnek kialak√≠t√°sra:

- Egy gondozási egység: két foglalkoztató a hozzájuk tartozó mosdó-WC-k és gyermekátadó

- Egyéni foglalkoztató

- VezetŇĎnŇĎi szoba, Gondoz√≥i szoba

- Sz√ľlŇĎi fogad√≥, pihenŇĎ, teakonyha

- Akad√°lymentes WC

- Egy√©b t√°rol√≥ √©s kiszolg√°l√≥ helyis√©gek a hivatkozott elŇĎ√≠r√°sok szerint.

- Meleg√≠tŇĎ konyha √©s helyis√©gcsoportjai      

Az energetikai fel√ļj√≠t√°s sor√°n a k√ľlsŇĎ homlokzat teljes fel√ļj√≠t√°sa, ny√≠l√°sz√°r√≥ cser√©k √©s homlokzati hŇĎszigetel√©s, a tetŇĎ szigetel√©se (hŇĎ √©s v√≠z), tov√°bb√° a padl√≥ szigetel√©se is megval√≥sul.

Az √©p√ľlet √©szaki r√©sz√©ben helyezkedik el a konyha ter√ľlet, ahol t√°lal√≥konyha √©p√ľl meg, oly m√≥don, hogy egy 100 adagos fŇĎzŇĎkonyh√°hoz sz√ľks√©ges alap infrastrukt√ļra (g√©p√©szeti √©s elektromos ki√°ll√°si pontokig) is kialak√≠t√°sra ker√ľl. A konyhai r√©szen 2 db r√°mp√°val √©s elŇĎtetŇĎvel kialak√≠tott gazdas√°gi bej√°raton fel√ľl dolgoz√≥i szoci√°lis helys√©gek, nyersanyag elŇĎk√©sz√≠tŇĎk, rakt√°rak, mosogat√≥k √©s k√©t hullad√©kt√°rol√≥ kap helyet. A b√∂lcsŇĎdei fŇĎbej√°ratn√°l akad√°lymentes√≠tett elŇĎt√©r √©s egy gyermek√°tad√≥ helyis√©g ker√ľlt kialak√≠t√°sra. Az √©p√ľlethez csatlakoz√≥ teraszon fedett-nyitott elŇĎtetŇĎvel kialak√≠tott kerti j√°t√©kt√°rol√≥ √©s egy kerti WC ker√ľl kialak√≠t√°sra.

A Balmaz√ļjv√°ros, V√∂r√∂smarty utca 1./a alatti ingatlanon, az ingatlan √°talak√≠t√°sa, fel√ļj√≠t√°sa, fejleszt√©se eredm√©nyek√©pp 28 √ļj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhely j√∂n l√©tre.

 

√öJ B√ĖLCSŇźDEI F√ČRŇźHELYEK KIALAK√ćT√ĀSA BALMAZ√öJV√ĀROSON

BŇĎvebben...

 

 

 

 

 

 

√öJ B√ĖLCSŇźDEI F√ČRŇźHELYEK KIALAK√ćT√ĀSA BALMAZ√öJV√ĀROSON 

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata
Projekt c√≠me: √öj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek kialak√≠t√°sa Balmaz√ļjv√°roson
Projekt azonosítószáma:
RRF-1.1.2-21-2022-00018
T√°mogat√°s √∂sszege: 350 000 000 Ft
Támogatás mértéke:
100%
Tervezett befejezési dátum:
2024.12.31.

Az ‚Äě√öj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek kialak√≠t√°sa Balmaz√ļjv√°roson‚ÄĚ c√≠mŇĪ projekt keret√©ben Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat fenntart√°sban l√©vŇĎ Egyes√≠tett √ďvoda √©s B√∂lcsŇĎde Int√©zm√©ny fejleszt√©se t√∂rt√©nik meg, amely √°ltal az int√©zm√©ny egy b√∂lcsŇĎdei feladat-ell√°t√°si hellyel bŇĎv√ľl a Balmaz√ļjv√°ros, V√∂r√∂smarty utca 1./a alatti ingatlanon. A fejleszt√©s eredm√©nyek√©pp 28 √ļj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhely j√∂n l√©tre.         

A projekt illeszkedik √©s hozz√°j√°rul Magyarorsz√°g Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Terv√©hez, a demogr√°fia √©s k√∂znevel√©s komponens√©ben szereplŇĎ b√∂lcsŇĎdei nevel√©s fejleszt√©s√©nek beruh√°z√°si c√©lkitŇĪz√©seihez, mely szerint Magyarorsz√°g t√°rsadalmi √©s gazdas√°gi fenntarthat√≥s√°g√°nak kulcster√ľlete a n√©pess√©gsz√°m cs√∂kken√©s√©nek sz√ľlet√©sek t√°mogat√°s√°val val√≥ meg√°ll√≠t√°sa.

A projekt illeszkedik egy √ļj √°tfog√≥ reform elind√≠t√°s√°hoz, amely biztos√≠tja a csal√°dok sz√°m√°ra a megerŇĎs√≠tett int√©zm√©nyi √©s szoci√°lis h√°l√≥t, az egy√©ni √©lethelyzetre szabott seg√≠ts√©gny√ļjt√°s lehetŇĎs√©g√©t, tov√°bb√° megteremti a munka √©s a csal√°di √©let √∂sszehangol√°s√°nak lehetŇĎs√©g√©t. Emellett tov√°bbra is magasak a nemek k√∂z√∂tti foglalkoztat√°si k√ľl√∂nbs√©gek, melyek h√°tter√©ben elsŇĎsorban a gyermekv√°llal√°s √©s az azzal √∂sszef√ľggŇĎ kih√≠v√°sok √°llnak. Magyarorsz√°gon a nŇĎk foglalkoztat√°si r√°t√°ja 15,5 sz√°zal√©kponttal elmarad a f√©rfiak√©t√≥l, √≠gy ennek jav√≠t√°sa √©rdek√©ben a munka √©s a csal√°di √©let √∂sszeegyeztet√©s√©t √∂szt√∂nzŇĎ int√©zked√©sek bevezet√©se sz√ľks√©ges. A 3 √©vesn√©l fiatalabb, gyermekgondoz√°si ell√°t√°sban r√©szes√ľlŇĎ gyermekek sz√°ma Balmaz√ļjv√°roson is, ak√°rcsak orsz√°gosan, n√∂vekszik, de tov√°bbra is elmarad az uni√≥s √°tlagt√≥l √©s a barcelonai c√©lkitŇĪz√©stŇĎl, √≠gy tov√°bb kell folytatni a b√∂lcsŇĎdei ell√°t√°s fejleszt√©s√©t.

A b√∂lcsŇĎdei ell√°t√°s jelenl√©te seg√≠ti a kisgyermekes csal√°dokat abban, hogy a sz√ľlŇĎk, alapvetŇĎen a nŇĎk, a csal√°d- √©s a munka k√∂z√∂tti egyens√ļlyt megtal√°lhass√°k, tov√°bb√° biztons√°gban √©s az √©letkor elv√°r√°sainak megfelelŇĎ magas szintŇĪ ell√°t√°sban, j√≥ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt tudhass√°k gyermekeiket. A gyermeknevel√©si szolg√°ltat√°sok sz√≠nvonalasabb jelenl√©te, √≠gy a b√∂lcsŇĎdei ell√°t√°s is kedvezŇĎen hat a csal√°dtervez√©sre, a gyermekv√°llal√°sra, ami Magyarorsz√°g demogr√°fiai helyzet√©re n√©zve is kiemelkedŇĎen fontos.

A tervezett fejleszt√©s r√∂vid bemutat√°sa:           
A projekt keret√©ben fejlesztendŇĎ √©p√ľlet a 70-es √©vekben 3 csoportos √≥vod√°nak √©p√ľlt, amelyet m√°r √©vek √≥ta nem haszn√°l az √Ėnkorm√°nyzat az eredeti funkci√≥ja szerint. Az √©p√ľlet a meg√©p√≠t√©se √≥ta jelentŇĎs fel√ļj√≠t√°son nem esett √°t, √≠gy az √©p√ľlet szerkezetei m√©g az eredeti √°llapotokat mutatj√°k.       A Balmaz√ļjv√°ros, V√∂r√∂smarty utca 1./a alatti ingatlanon, az ingatlan √°talak√≠t√°sa, fel√ļj√≠t√°sa, fejleszt√©se eredm√©nyek√©pp 28 √ļj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhely j√∂n l√©tre.

 

A projekt által elért várható eredmények:

A b√∂lcsŇĎdei ell√°t√°s fejleszt√©se hozz√°j√°rul ahhoz, hogy az orsz√°gban l√©vŇĎ ter√ľleti egyenlŇĎtlens√©gek cs√∂kkenjenek √©s egys√©ges magas sz√≠nvonalon biztos√≠tott b√∂lcsŇĎdei nevel√©s, gondoz√°s val√≥suljon meg, tov√°bb√° a b√∂lcsŇĎdei ell√°t√°st ig√©nylŇĎ csal√°dok sz√°m√°ra a szolg√°ltat√°s helyben, vagy legal√°bb a lak√≥hely√ľkh√∂z k√∂zeli telep√ľl√©sen el√©rhetŇĎv√© v√°ljon. A gyermeknevel√©si szolg√°ltat√°sok sz√≠nvonalasabb jelenl√©te, √≠gy a b√∂lcsŇĎdei ell√°t√°s is kedvezŇĎen hat a csal√°dtervez√©sre, a gyermekv√°llal√°sra, ami Magyarorsz√°g demogr√°fiai helyzet√©re n√©zve is kiemelkedŇĎen fontos.

A projekt eredm√©nyek√©ppen a jelenlegi 76 b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhely tov√°bbi 28 f√©rŇĎhellyel bŇĎv√ľl, amely seg√≠ti a balmaz√ļjv√°rosi kisgyermekes csal√°dokat abban, hogy a sz√ľlŇĎk, alapvetŇĎen a nŇĎk, a csal√°d- √©s a munka k√∂z√∂tti egyens√ļlyt megtal√°lhass√°k, tov√°bb√° biztons√°gban √©s az √©letkor elv√°r√°sainak megfelelŇĎ magas szintŇĪ ell√°t√°sban, j√≥ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt tudhass√°k gyermekeiket.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-21 van. PointLink.