√öJ B√ĖLCSŇźDEI F√ČRŇźHELYEK KIALAK√ćT√ĀSA BALMAZ√öJV√ĀROSON

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. j√ļnius 05. h√©tfŇĎ

sztp

 

 

 

 

 

 

√öJ B√ĖLCSŇźDEI F√ČRŇźHELYEK KIALAK√ćT√ĀSA BALMAZ√öJV√ĀROSON                 

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata
Projekt c√≠me: √öj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek kialak√≠t√°sa Balmaz√ļjv√°roson
Projekt azonosítószáma:
RRF-1.1.2-21-2022-00018
T√°mogat√°s √∂sszege: 350 000 000 Ft (brutt√≥)
Támogatás mértéke:
100%
Tervezett befejezési dátum:
2024.12.31.

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata ny√≠lt k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°st folytatott le az ‚Äě√öj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek kialak√≠t√°sa Balmaz√ļjv√°roson‚ÄĚ c√≠mŇĪ, RRF-1.1.2-21-2022-00018 azonos√≠t√≥ sz√°m√ļ projekt kivitelez√©se t√°rgy√°ban. A kivitelez√©sre a legjobb √°r-√©rt√©k ar√°ny√ļ aj√°nlatot az IPONGOLD Kereskedelmi √©s Szolg√°ltat√≥ Kft. adta.          
A szab√°lyosan lefolytatott elj√°r√°s eredm√©nyek√©ppen az √Ėnkorm√°nyzat 2023.06.01-√©n kivitelez√©si szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt a nyertes p√°ly√°z√≥val, nett√≥ 246.576.114,-Ft + √ĀFA v√°llal√°si √°ron.
A gener√°l kivitelez√©s keret√©ben az IPONGOLD Kft. feladat√°t k√©pezi az aj√°nlati dokument√°ci√≥ban, k√∂lts√©gvet√©sben meghat√°rozott munk√°k megval√≥s√≠t√°sa, rendeltet√©sszerŇĪen √ľzemeltethetŇĎ √°llapot√ļ l√©tes√≠tm√©ny kivitelez√©se.

A szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°s√°nak napj√°n a munkater√ľlet hivatalos √°tad√°sa is megt√∂rt√©nt. A kivitelezŇĎnek 300 nap √°ll majd rendelkez√©s√©re a munka elv√©gz√©s√©re.         

A fejleszt√©s mŇĪszaki tartalm√°nak bemutat√°sa:  
A projekt keret√©ben fejlesztendŇĎ √©p√ľlet a 70-es √©vekben 3 csoportos √≥vod√°nak √©p√ľlt, amelyet m√°r √©vek √≥ta nem haszn√°l az √Ėnkorm√°nyzat az eredeti funkci√≥ja szerint. Az √©p√ľlet szerkezetileg j√≥ √°llapotban van, de energetikai szempontb√≥l elavult, ez√©rt fel√ļj√≠t√°sa sz√ľks√©ges. Az √ļj funkci√≥, a k√©tcsoportos b√∂lcsŇĎde kialak√≠t√°sa, belsŇĎ alaprajzi m√≥dos√≠t√°st ig√©nyel.

A b√∂lcsŇĎd√©v√© alak√≠t√°s keret√©ben legfŇĎk√©ppen a belsŇĎ alaprajzi rendszer ker√ľl √°talak√≠t√°sra.

A projekt megval√≥s√≠t√°sa sor√°n a k√∂vetkezŇĎ helyis√©gek, helyis√©gcsoportok ker√ľlnek kialak√≠t√°sra:

- Egy gondozási egység: két foglalkoztató a hozzájuk tartozó mosdó-WC-k és gyermekátadó

- Egyéni foglalkoztató

- VezetŇĎnŇĎi szoba, Gondoz√≥i szoba

- Sz√ľlŇĎi fogad√≥, pihenŇĎ, teakonyha

- Akad√°lymentes WC

- Egy√©b t√°rol√≥ √©s kiszolg√°l√≥ helyis√©gek a hivatkozott elŇĎ√≠r√°sok szerint.

- Meleg√≠tŇĎ konyha √©s helyis√©gcsoportjai      

Az energetikai fel√ļj√≠t√°s sor√°n a k√ľlsŇĎ homlokzat teljes fel√ļj√≠t√°sa, ny√≠l√°sz√°r√≥ cser√©k √©s homlokzati hŇĎszigetel√©s, a tetŇĎ szigetel√©se (hŇĎ √©s v√≠z), tov√°bb√° a padl√≥ szigetel√©se is megval√≥sul.

Az √©p√ľlet √©szaki r√©sz√©ben helyezkedik el a konyha ter√ľlet, ahol t√°lal√≥konyha √©p√ľl meg, oly m√≥don, hogy egy 100 adagos fŇĎzŇĎkonyh√°hoz sz√ľks√©ges alap infrastrukt√ļra (g√©p√©szeti √©s elektromos ki√°ll√°si pontokig) is kialak√≠t√°sra ker√ľl. A konyhai r√©szen 2 db r√°mp√°val √©s elŇĎtetŇĎvel kialak√≠tott gazdas√°gi bej√°raton fel√ľl dolgoz√≥i szoci√°lis helys√©gek, nyersanyag elŇĎk√©sz√≠tŇĎk, rakt√°rak, mosogat√≥k √©s k√©t hullad√©kt√°rol√≥ kap helyet. A b√∂lcsŇĎdei fŇĎbej√°ratn√°l akad√°lymentes√≠tett elŇĎt√©r √©s egy gyermek√°tad√≥ helyis√©g ker√ľlt kialak√≠t√°sra. Az √©p√ľlethez csatlakoz√≥ teraszon fedett-nyitott elŇĎtetŇĎvel kialak√≠tott kerti j√°t√©kt√°rol√≥ √©s egy kerti WC ker√ľl kialak√≠t√°sra.

A Balmaz√ļjv√°ros, V√∂r√∂smarty utca 1./a alatti ingatlanon, az ingatlan √°talak√≠t√°sa, fel√ļj√≠t√°sa, fejleszt√©se eredm√©nyek√©pp 28 √ļj b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhely j√∂n l√©tre.

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-17 van. PointLink.