ÚJ BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK KIALAKÍTÁSA BALMAZÚJVÁROSON

Nyomtatás
Készült: 2023. június 05. hétfő

sztp

 

 

 

 

 

 

ÚJ BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK KIALAKÍTÁSA BALMAZÚJVÁROSON                 

Kedvezményezett neve: Balmazújváros Város Önkormányzata
Projekt címe: Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Balmazújvároson
Projekt azonosítószáma:
RRF-1.1.2-21-2022-00018
Támogatás összege: 350 000 000 Ft (bruttó)
Támogatás mértéke:
100%
Tervezett befejezési dátum:
2024.12.31.

Balmazújváros Város Önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le az „Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Balmazújvároson” című, RRF-1.1.2-21-2022-00018 azonosító számú projekt kivitelezése tárgyában. A kivitelezésre a legjobb ár-érték arányú ajánlatot az IPONGOLD Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adta.          
A szabályosan lefolytatott eljárás eredményeképpen az Önkormányzat 2023.06.01-én kivitelezési szerződést kötött a nyertes pályázóval, nettó 246.576.114,-Ft + ÁFA vállalási áron.
A generál kivitelezés keretében az IPONGOLD Kft. feladatát képezi az ajánlati dokumentációban, költségvetésben meghatározott munkák megvalósítása, rendeltetésszerűen üzemeltethető állapotú létesítmény kivitelezése.

A szerződés aláírásának napján a munkaterület hivatalos átadása is megtörtént. A kivitelezőnek 300 nap áll majd rendelkezésére a munka elvégzésére.         

A fejlesztés műszaki tartalmának bemutatása:  
A projekt keretében fejlesztendő épület a 70-es években 3 csoportos óvodának épült, amelyet már évek óta nem használ az Önkormányzat az eredeti funkciója szerint. Az épület szerkezetileg jó állapotban van, de energetikai szempontból elavult, ezért felújítása szükséges. Az új funkció, a kétcsoportos bölcsőde kialakítása, belső alaprajzi módosítást igényel.

A bölcsődévé alakítás keretében legfőképpen a belső alaprajzi rendszer kerül átalakításra.

A projekt megvalósítása során a következő helyiségek, helyiségcsoportok kerülnek kialakításra:

- Egy gondozási egység: két foglalkoztató a hozzájuk tartozó mosdó-WC-k és gyermekátadó

- Egyéni foglalkoztató

- Vezetőnői szoba, Gondozói szoba

- Szülői fogadó, pihenő, teakonyha

- Akadálymentes WC

- Egyéb tároló és kiszolgáló helyiségek a hivatkozott előírások szerint.

- Melegítő konyha és helyiségcsoportjai      

Az energetikai felújítás során a külső homlokzat teljes felújítása, nyílászáró cserék és homlokzati hőszigetelés, a tető szigetelése (hő és víz), továbbá a padló szigetelése is megvalósul.

Az épület északi részében helyezkedik el a konyha terület, ahol tálalókonyha épül meg, oly módon, hogy egy 100 adagos főzőkonyhához szükséges alap infrastruktúra (gépészeti és elektromos kiállási pontokig) is kialakításra kerül. A konyhai részen 2 db rámpával és előtetővel kialakított gazdasági bejáraton felül dolgozói szociális helységek, nyersanyag előkészítők, raktárak, mosogatók és két hulladéktároló kap helyet. A bölcsődei főbejáratnál akadálymentesített előtér és egy gyermekátadó helyiség került kialakításra. Az épülethez csatlakozó teraszon fedett-nyitott előtetővel kialakított kerti játéktároló és egy kerti WC kerül kialakításra.

A Balmazújváros, Vörösmarty utca 1./a alatti ingatlanon, az ingatlan átalakítása, felújítása, fejlesztése eredményeképp 28 új bölcsődei férőhely jön létre.

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-16 van. PointLink.