A Semsey-kast√©ly kertj√©nek k√∂z√∂ss√©gi c√©l√ļ fejleszt√©se kisgyermekes csal√°dok r√©sz√©re

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2020. j√ļlius 28. kedd

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzataerfasz2020

 

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata

Projekt c√≠me: A Semsey-kast√©ly kertj√©nek k√∂z√∂ss√©gi c√©l√ļ fejleszt√©se kisgyermekes csal√°dok r√©sz√©re

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00056

T√°mogat√°s √∂sszege: 10 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2020. november 26.

 

A PROJEKT BEMUTAT√ĀSA:

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata T√°mogat√≥i Okirat√°t 2019. november 27-√©n l√©ptette hat√°lyba a P√©nz√ľgyminiszt√©rium Region√°lis Fejleszt√©si Operat√≠v Programok Ir√°ny√≠t√≥ Hat√≥s√°ga a Kultur√°lis √©s k√∂z√∂ss√©gi terek infrastruktur√°lis fejleszt√©se √©s helyi k√∂z√∂ss√©gszervez√©s a v√°rosi helyi fejleszt√©si strat√©gi√°hoz kapcsol√≥dva megnevez√©sŇĪ felh√≠v√°s alapj√°n. 

A beruh√°z√°s teljes √∂sszege brutt√≥ 10 031 477.- Ft, amelybŇĎl 10 000 000.- ft visszanem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°s.

 

A projekt célja

A projekt keretein bel√ľl a Semsey-kast√©ly, valamint a V√°rosi Strandf√ľrdŇĎ k√∂z√∂tti ter√ľleten k√≠v√°nunk l√©trehozni egy olyan k√∂z√∂ss√©gi teret, amely elsŇĎsorban a kisgyermekes csal√°dok pihen√©s√©t, sz√≥rakoz√°s√°t c√©lozza. K√∂zvetlen c√©lunk k√∂zel 50 m2-nyi ter√ľleten j√°tsz√≥t√©ri √©lm√©nyelemek, utcab√ļtorok kihelyez√©se, a meleg idŇĎszakokban pedig egy p√°ra kapu, √©s iv√≥k√ļt √ľzemeltet√©se.  

A projekt sz√ľks√©gess√©g√©nek al√°t√°maszt√°sa, elŇĎzm√©nyek

A Semsey-kast√©ly kertje - ami√≥ta fel√ļj√≠t√°sra ker√ľlt a kast√©ly - gyakorlatilag kihaszn√°latlan. Bizonyos infrastruktur√°lis elemek ki√©p√≠t√©sre ker√ľltek m√°r, azonban valamilyen okn√°l fogva a v√°roslak√≥k m√©gsem haszn√°lj√°k m√©g a tavaszi, ny√°ri idŇĎszakban sem. Adott egy sz√©p k√∂rnyezet, egy sz√©pen fel√ļj√≠tott kast√©ly, de m√©gsem szolg√°lja a k√∂z√∂ss√©get. Mindenk√©ppen hi√°nyoznak olyan infrastruktur√°lis elemek, amelyek a lehetŇĎv√© teszik, hogy a v√°roslak√≥k ne csak kereszt√ľl menjenek a ter√ľleten, hanem t√∂bb-kevesebb idŇĎt is el tudjanak t√∂lteni ebben a sz√©p k√∂rnyezetben.

A projekt által érintett célcsoport(ok)

A fentiekben le√≠rtak szerint a fejleszt√©s elsŇĎsorban a kisgyermekes csal√°dok sz√°m√°ra teremt, olyan kikapcsol√≥d√°si lehetŇĎs√©get, ahol a sz√ľlŇĎ √©s a gyermek is kellemes k√∂rnyezetben tudj√°k elt√∂lteni szabadidej√ľket. Mindezen t√ļl az telep√ľl√©sre l√°togat√≥ turist√°k, valamint a v√°ros teljes lakoss√°ga sz√°m√°ra egy nyitva √°ll√≥ k√∂z√∂ss√©gi t√©r ker√ľl kialak√≠t√°sra.

A projekt tervezett befejezési határideje: 2020. november 26..

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-26 van. PointLink.