Tájékoztató A „XX. KASTÉLYKERTI ESTÉK BALMAZÚJVÁROSON 2019.” c. projekt zárásáról

Bővebben...

  1. november 15.

BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Sajtóközlemény        

Tájékoztató A „XX. KASTÉLYKERTI ESTÉK BALMAZÚJVÁROSON 2019.” c. projekt zárásáról 

Balmazújváros Város Önkormányzata 5 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-7.1.1-16 – Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című konstrukció keretein belül.

Az elnyert támogatásból Balmazújváros Város Önkormányzata egy minden korosztályt megszólító programsorozatot valósított meg. A rendezvény lebonyolítása sikeresen megtörtént.

Balmazújváros Város Önkormányzata tematikus programkínálattal szerette volna a különböző érdeklődésű csoportokat, korosztályokat megszólítani, hiszen más a népi kultúrát kedvelő egyének, családok és más a rockzenéért rajongó emberek kulturális igénye.

Az Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a közösségi programoknak legyenek egyrészt állandó, másrészt változatos műsorkínálatai is. Az állandóságot a megvalósítási helyszínek, a változó elemet maga a különböző műfajokból kiválasztott program összeállítás biztosította, amely által a többnapos rendezvényen sokan sokféle kínálatból szórakozhattak.

Az 5 millió forint európai uniós támogatás segítségével a projekt keretein belül valósult meg egy operett műsor, gyermekműsor, mozifilmvetítés, könnyűzenei koncert, valamint a programokhoz kapcsolódó marketing tevékenység és kötelezően előírt nyilvánosság.

A projekt sikerességét bizonyítja a több száz résztvevő, akik változatos programkínálatból választhatták ki a hozzájuk legközelebb álló rendezvényt.

 

A projektről további információ a https://www.balmazujvaros.hu/ oldalon olvasható, valamint Hegedüs Péter polgármestertől a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a +36-70/458-8880 telefonszámon kérhető.

HATÁLYBA LÉPETT A „XX. KASTÉLYKERTI ESTÉK BALMAZÚJVÁROSON 2019.” C. PROJEKT TÁMOGATÓI OKIRATA

 
  1. május 2.

BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Hatályba lépett A „XX. KASTÉLYKERTI ESTÉK BALMAZÚJVÁROSON 2019.” c. projekt Támogatói okirata

 

Programkínálatunk célja, hogy Hajdú-Bihar megyén belül a Balmazújvároshoz kapcsolódó települések felzárkóztatását elősegítsük, kiemelten – a Balmazújvárosi Helyi Közösség lakossága, vállalkozásai és civil

Balmazújváros Város Önkormányzata 5 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-7.1.1-16 – Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című konstrukció keretein belül a XX. Kastélykerti Esték megvalósítására.

szervezetei – értékeink, hagyományaink bemutatásával.

Tematikus programkínálattal szeretnénk a különböző érdeklődésű csoportokat, korosztályokat megszólítani, hiszen más a népi kultúrát kedvelő egyének, családok és más a rockzenéért rajongó emberek kulturális igénye.

Célunk, hogy a közösségi programoknak legyenek állandó, de – az előbbi okfejtésre hivatkozva – változatos műsorkínálatai is.

Az állandóságot a különböző játékformák kipróbálása jelentené (mászófal, óriás csocsó, társasjátékok), illetve maga a fesztivál helyszíne (Piactér), ahol a kézműves és újvárosi portékák mellett helyet kapna a tetováló, arcfestő, kozmetikai sátor, a civil szervezetek bemutatkozását segítő stand. A változó elemet maga a különböző műfajokból kiválasztott program összeállítás biztosítaná, mely többnapos rendezvény esetén lehetővé tenné (pl.: tradicionális nap, rockzenei nap, klasszikusok napja) hogy sokan szórakozzanak sokféle kínálatból.

A tematikus napokhoz kapcsolódóan felvettük a kapcsolatot a Balmazújvárosi Kistérség polgármestereivel, művelődési házaival, akik adatbázissal fogják elősegíteni a tradicionális nap megszervezését (kézművesek, hagyományőrző csoportok listája).

A Veres Péter Kulturális Központ vezetői és munkatársai ötletbörzével csatlakoztak elképzelésünkhöz, azaz nevesítették azokat az előadóművészeket, zenei együtteseket, melyeket szívesen látnának színpadon, egy nyertes pályázat esetén.

Önkormányzatunk megjelölte a programok időpontját, így mind a civil szervezetek, mind a testvérvárosaink úgy tervezhetik a következő évi programjaikat, hogy ezzel a dátummal ne ütközzenek, illetve hogy a 2019. augusztus 15. -16. -17. napokon városunk meghívásának eleget tudjanak tenni.

A projektről további információ a https://www.balmazujvaros.hu/ oldalon olvasható.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-12-05 van. PointLink.