BALMAZ√öJV√ĀROS V√ĀROS √ĖNKORM√ĀNYZATA ASP K√ĖZPONTHOZ VAL√ď CSATLAKOZ√ĀSA

Nyomtat√°s

b_600_423_16777215_00___images_asp.png

Kedvezményezett neve: Balmazújváros Város Önkormányzata

Projekt címe: Balmazújváros Város Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

A szerzŇĎdött támogatás összege: 9 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Balmazújváros Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP) keretén belül kiadott KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” címŇĪ felhívásra. A projekt célja az adminisztratív terhek csökkentése, amely a szolgáltató közigazgatás szervezési feltételeinek fejlesztésén (szervezet-, szabályozás- és folyamatfejlesztés révén) és az elektronikus folyamatok fejlesztésén, szakrendszerek egységesítésén, (tovább)fejlesztésén, szolgáltató képességének növelésén keresztül valósul meg.

A felhívás céljának megvalósításaként magas szintŇĪ és korszerŇĪ (lakossági, államigazgatási és vállalkozások által használt) közigazgatási e-ügyintézési megoldások bevezetésére kerül sor három településen: Balmazújvároson mint fŇĎ megvalósítási helyszínen, valamint Hortobágyon és Újszentmargitán.

A projekt során eszközbeszerzésre kerül sor. Az ASP rendszer mŇĪködtetéséhez szükséges 22 új munkaállomáshoz, valamint 17 meglévŇĎ munkaállomáshoz 39 db e-személyi igazolvány kártyaolvasó, valamint 7 új munkaállomás beszerzése valósul meg.

A projekt eredményeként egységes, a Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatalra vonatkozó iratkezelési és IT biztonsági szabályzat megalkotása történik meg a pályázatban résztvevŇĎ három településre vonatkozóan. Az önkormányzati szakrendszerek adatminŇĎségének javítására és adatmigrációra, valamint az ASP szolgáltatás bevezetéséhez szükséges oktatáson történŇĎ részvételre kerül sor.

IratkezelŇĎ rendszer, elektronikus ügyintézési portál, gazdálkodási rendszer, ingatlanvagyon kataszter, önkormányzati adó rendszer, ipar és kereskedelmi szakrendszer, hagyatéki leltár rendszer kiépítése és mŇĪködtetése valósul meg. A fejlesztés eredményeként lehetŇĎvé válik a gépjármŇĪadó elektronikus ügyintézése mindhárom településen, valamint az iparŇĪzési adó és a kommunikális adó elektronikus ügyintézése.

A megvalósítás során a fejlesztéshez szükséges hivatali folyamatok átalakítására és szabályzatok módosítására kerül sor.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 06. 30.

A projekt azonosítószáma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01247

A projekt kezdete: 2017. 09. 01.

A támogatási alap: ESZA

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-16 van. PointLink.