BefejezŇĎd√∂tt az infrastrukt√ļrafejleszt√©s Balmaz√ļjv√°ros 1. sz√°m√ļ szegreg√°tum√°ban

BŇĎvebben...

Sajtóközlemény

 

BefejezŇĎd√∂tt az infrastrukt√ļrafejleszt√©s Balmaz√ļjv√°ros 1. sz√°m√ļ szegreg√°tum√°ban

2023/12/22

 
   

A fejleszt√©s c√©lja volt t√∂bbek k√∂z√∂tt a telep√ľl√©s 1. szegreg√°tum√°ban √©lŇĎk √©lhetŇĎbb k√∂rnyezet√©nek kialak√≠t√°sa, a lakhat√°si felt√©telek jav√≠t√°sa, a lak√≥k√∂rnyezet rehabilit√°ci√≥ja.

A projekt a TOP-4.3.1-16-HB1-2017-00004 k√≥dsz√°m√ļ ‚ÄěInfrastrukt√ļrafejleszt√©s az √ļjtelepi szegreg√°tum rehabilit√°ci√≥ja √©rdek√©ben‚ÄĚ c√≠mŇĪ p√°ly√°zat keret√©ben val√≥sult meg, amely p√°rhuzamosan, egym√°st kieg√©sz√≠tve zajlott a TOP-5.2.1-15-HB1-2016-00002 k√≥dsz√°m√ļ ‚ÄěAz √ļjtelepi szegreg√°tumban √©lŇĎk k√∂z√∂ss√©gi √©s egy√©ni szintŇĪ t√°rsadalmi integr√°ci√≥ja‚ÄĚ c√≠mŇĪ projekt megval√≥s√≠t√°s√°val.

A p√°ly√°zat keret√©ben megt√∂rt√©nt a Kod√°ly Zolt√°n utca, a Wessel√©nyi utca, a Lengyel Menyh√©rt utca √©s a R√©v√©sz utca aszfaltburkolattal t√∂rt√©nŇĎ ell√°t√°sa, valamint a csapad√©kv√≠z elvezet√©se. A t√°mogat√°sb√≥l val√≥sult meg tov√°bb√° a Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat√°nak tulajdon√°ban √°ll√≥ 8 lak√°sos szoci√°lis b√©rlak√°sok fel√ļj√≠t√°sa is. Miden megval√≥sult projektelem Balmaz√ļjv√°ros 1. sz√°m√ļ szegreg√°tum√°ban tal√°lhat√≥.

A projekt fizikai befejez√©s√©nek napja 2023. december 22. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektrŇĎl bŇĎvebb inform√°ci√≥t a www.balmazujvaros.hu oldalon olvashatnak.

Tov√°bbi inform√°ci√≥ k√©rhetŇĎ:

Heged√ľs P√©ter polg√°rmester

El√©rhetŇĎs√©g: Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.

Infrastrukt√ļrafejleszt√©s az √ļjtelepi szegreg√°tum rehabilit√°ci√≥ja √©rdek√©ben

BŇĎvebben...

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata

A projekt azonosító száma: TOP-4.3.1-16-HB1-2017-00004

A projekt c√≠me: Infrastrukt√ļrafejleszt√©s az √ļjtelepi szegreg√°tum rehabilit√°ci√≥ja √©rdek√©ben

A szerzŇĎd√∂tt t√°mogat√°s √∂sszege: 222.334.396 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt fizikai befejez√©s√©nek idŇĎpontja: 2023.12.22.

 

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata a Ter√ľlet- √©s Telep√ľl√©sfejleszt√©si Operat√≠v Program (TOP) 4. priorit√°s√°nak c√©lkitŇĪz√©seihez igazodva a v√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°j√°nak megfelelŇĎen jelen projekt keret√©ben c√©lul tŇĪzte ki a telep√ľl√©s 1. szegreg√°tum√°ban √©lŇĎk √©letk√∂r√ľlm√©nyeinek jav√≠t√°s√°t, a h√°tr√°nyos helyzetŇĪek alapvetŇĎ szoci√°lis k√©szs√©geinek erŇĎs√≠t√©s√©t (lehetŇĎv√© t√©ve foglalkoztathat√≥s√°guk k√©sŇĎbbi fejleszt√©s√©t √©s majdan munkaerŇĎ piaci r√©szv√©tel√ľket) √©s az √∂nszervezŇĎd√©sre, j√∂vŇĎform√°l√°sra k√©pes k√∂z√∂ss√©g kialak√≠t√°s√°t.

Balmaz√ļjv√°ros elemi √©rdeke √©s c√©lja, hogy az egyenlŇĎ hozz√°f√©r√©s, az es√©lyegyenlŇĎs√©g √©s az integr√°ci√≥ biztos√≠t√°s√°nak elve az √©let minden ter√ľlet√©n megval√≥suljon a v√°rosban.

 

A projekt √°tfog√≥ c√©lja, hogy az egyenlŇĎ hozz√°f√©r√©s, az es√©lyegyenlŇĎs√©g √©s az integr√°ci√≥ biztos√≠t√°s√°nak elve az √©let minden ter√ľlet√©n megval√≥suljon a v√°rosban.

Ehhez a lakhat√°si felt√©telek biztos√≠t√°sa mellett ‚Äď sz√©lesk√∂rŇĪ egy√ľttmŇĪk√∂d√©sen alapul√≥ ‚Äď t√∂bbf√©le: szoci√°lis, k√©pz√©si, foglakoztat√°si, a szolg√°ltat√°sokhoz val√≥ hozz√°f√©r√©st jav√≠t√≥ int√©zked√©sek egy√ľttes√©vel k√≠v√°nunk hozz√°j√°rulni. Az alacsony st√°tusz√ļ lakosok integr√°ci√≥ja elŇĎmozd√≠t√°s√°nak elengedhetetlen felt√©tele az egyenlŇĎ hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°s√°n t√ļl olyan szolg√°ltat√°sok tervez√©se √©s megval√≥s√≠t√°sa, amelyek cs√∂kkentik munkaerŇĎ-piaci h√°tr√°nyaikat, jav√≠tj√°k foglalkoztat√°si es√©lyeiket, hozz√°j√°rulva ezzel t√°rsadalmi mobiliz√°ci√≥jukhoz.

A projekt specifikus c√©lja: √ČlhetŇĎbb k√∂rnyezet kialak√≠t√°sa: lakhat√°si felt√©telek jav√≠t√°sa, a lak√≥k√∂rnyezet rehabilit√°ci√≥ja, k√∂z√∂ss√©gi terek, k√∂z√∂ss√©gi √©s szoci√°lis munka felt√©teleinek biztos√≠t√°sa

A fejleszt√©s akci√≥ter√ľlet√©n az √Čszaki-v√°rosr√©szben koncentr√°ltan megnyilv√°nul√≥ t√°rsadalmifizikai-gazdas√°gi probl√©m√°k komplex m√≥don val√≥ kezel√©se a ter√ľleten √©lŇĎk t√°rsadalmi integr√°ci√≥j√°nak elŇĎseg√≠t√©se √©rdek√©ben a v√°rosr√©sz lak√≥funkci√≥j√°nak erŇĎs√≠t√©se, megl√©vŇĎ funkci√≥inak bŇĎv√≠t√©se, fejleszt√©se, szoci√°lis, k√∂z√∂ss√©gi √©s k√∂zter√ľleti funkci√≥k kialak√≠t√°sa k√©pezi a projekt fŇĎ gerinc√©t szorosan kapcsol√≥dva a TOP-5.2.1 projekt keret√©ben megval√≥sul√≥ ‚Äěsoft‚ÄĚ jellegŇĪ projekt tev√©kenys√©gekhez.

A projekt specifikus c√©lkitŇĪz√©se √©lhetŇĎbb k√∂rnyezet kialak√≠t√°sa: lakhat√°si felt√©telek jav√≠t√°sa, a lak√≥k√∂rnyezet rehabilit√°ci√≥ja, k√∂z√∂ss√©gi terek, k√∂z√∂ss√©gi √©s szoci√°lis munka felt√©teleinek biztos√≠t√°sa.

A projekt keretében megvalósuló projekt-tevékenységek:

  • Szoci√°lis b√©rlak√°s fel√ļj√≠t√°sa (modern szoci√°lis b√©rlak√°s l√©trej√∂tte) - 8 lak√°sos
  • K√∂z√∂ss√©gi H√°z kialak√≠t√°sa
  • K√∂z√∂ss√©gi terek, parkok, j√°tsz√≥terek kialak√≠t√°sa
  • Alapinfrastrukt√ļra fejleszt√©sek: pormentes utak, csapad√©kv√≠z elvezet√©s, k√∂zvil√°g√≠t√°s korszerŇĪs√≠t√©se.
  • K√∂z√∂ss√©gi iroda kialak√≠t√°sa

 

A projekt tartalm√°nak √∂ssze√°ll√≠t√°s√°t sz√©lesk√∂rŇĪ ig√©nyfelm√©r√©s elŇĎzte meg a p√°ly√°zat beny√ļjt√°s√°t megelŇĎzŇĎen, majd a projektfejleszt√©s szakasz√°ban T√°mogat√≥ Csoport mŇĪk√∂d√©se biztos√≠totta, hogy a partners√©gi tervez√©s marketing √©s kommunik√°ci√≥s eszk√∂zeivel √©lve tov√°bbra is nagy hangs√ļlyt kapjon a telep√ľl√©sen √©rdekelt szereplŇĎk (gazdas√°gi, t√°rsadalmi szervezetek, k√∂zigazgat√°si szervek) √©s a lakoss√°g bevon√°sa a projekt v√©gleges tartalm√°nak kialak√≠t√°s√°ba (a felk√©sz√ľl√©s meghaladja az elŇĎ√≠rt minim√°lis 6 h√≥napot). A T√°mogat√≥ Csoport jelen projekt √©s a TOP-5.2.1 projekt est√©ben azonos tagokb√≥l √°ll, √≠gy a k√©t projekt √∂sszehangolt megval√≥s√≠t√°sa biztos√≠tott. Tartalmi kapcsolatot adja, hogy a jelen projekt keret√©ben megval√≥sul√≥ beruh√°z√°si elemeket a TOP-5.2.1 projekt keret√©ben megval√≥sul√≥, megegyezŇĎ c√©lcsoportnak sz√≥l√≥ ‚Äěsoft‚ÄĚ tev√©kenys√©gek eg√©sz√≠tik ki.

A projekt nemcsak tartalm√°ban, hanem idŇĎbeni √ľtemez√©s√©ben is szorosan kapcsol√≥dik a TOP-5.2.1 projekthez.

 

 

 

MegkezdŇĎd√∂tt az infrastrukt√ļrafejleszt√©s Balmaz√ļjv√°ros √öjtelep v√°rosr√©sz√©n

BŇĎvebben...

 

Sajtóközlemény

 

MegkezdŇĎd√∂tt az infrastrukt√ļrafejleszt√©s Balmaz√ļjv√°ros √öjtelep v√°rosr√©sz√©n

2018/06/15

 
   

A fejleszt√©s c√©lja t√∂bbek k√∂z√∂tt a telep√ľl√©s 1. szegreg√°tum√°ban √©lŇĎk √©lhetŇĎbb k√∂rnyezet√©nek kialak√≠t√°sa, a lakhat√°si felt√©telek jav√≠t√°sa, a lak√≥k√∂rnyezet rehabilit√°ci√≥ja.

A projekt a TOP-4.3.1-16-HB1-2017-00004 k√≥dsz√°m√ļ ‚ÄěInfrastrukt√ļrafejleszt√©s az √ļjtelepi szegreg√°tum rehabilit√°ci√≥ja √©rdek√©ben‚ÄĚ c√≠mŇĪ p√°ly√°zat keret√©ben val√≥sul meg, amely p√°rhuzamosan, egym√°st kieg√©sz√≠tve zajlik a TOP-5.2.1-15-HB1-2016-00002 k√≥dsz√°m√ļ ‚ÄěAz √ļjtelepi szegreg√°tumban √©lŇĎk k√∂z√∂ss√©gi √©s egy√©ni szintŇĪ t√°rsadalmi integr√°ci√≥ja‚ÄĚ c√≠mŇĪ projekt megval√≥s√≠t√°s√°val.

A p√°ly√°zat keret√©ben meg√©p√ľl a B√≥lyai utc√°n egy minden ig√©nyt kiel√©g√≠tŇĎ, k√∂zel 220 m2-es k√∂z√∂ss√©gi h√°z, a Kod√°ly Zolt√°n utca, a Wessel√©nyi utca, a Lengyel Menyh√©rt utca √©s a R√©v√©sz utca aszfaltburkolatot kap, valamint a hozz√°juk kapcsol√≥d√≥ csapad√©kv√≠z elvezet√©se is megt√∂rt√©nik. A t√°mogat√°sb√≥l val√≥sul meg tov√°bb√° egy minden koroszt√°lyt kiel√©g√≠tŇĎ j√°tsz√≥t√©r k√∂zvil√°g√≠t√°ssal, valamint Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat√°nak tulajdon√°ban √°ll√≥ 8 lak√°sos szoci√°lis b√©rlak√°sok fel√ļj√≠t√°sa is, amelynek k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°sa folyamatban van. Miden megval√≥sul√≥ projektelem Balmaz√ļjv√°ros 1. sz√°m√ļ szegreg√°tum√°ban tal√°lhat√≥.

A projekt fizikai befejez√©s√©nek tervezett napja 2020. m√°jus 11. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektrŇĎl bŇĎvebb inform√°ci√≥t a www.balmazujvaros.hu oldalon olvashatnak.

Tov√°bbi inform√°ci√≥ k√©rhetŇĎ:

Koroknai Imre alpolg√°rmester

El√©rhetŇĎs√©g: Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-25 van. PointLink.