‚ÄěNy√°ri di√°kmunka 2016.‚ÄĚ

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2016. j√ļnius 14. kedd

„Nyári diákmunka 2016.”

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a fŇĎvárosi/megyei kormányhivatalok és a járási hivatalok foglakoztatási osztályai megvalósításával „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerŇĎ-piaci programot indít.

A program célja a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elŇĎsegítése.
A program célcsoportjába azok a 16-25 év közötti, nappali tagozatos, tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkezŇĎ diákok tartoznak, akik nem rendelkeznek sem vállalkozói, sem egyéb, foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal.

A program keretein belül a foglalkoztatás történhet a települési önkormányzatoknál, illetve az önkormányzat fenntartásában álló, önkormányzati alapfeladat ellátását végzŇĎ intézménynél. Legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás, ami azonban nem lehet több mint a minimálbér – szakképzettséget igénylŇĎ munkakörökben a garantált bérminimum – idŇĎarányos hányada.

A programhoz csatlakozás  elŇĎfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán közvetítést kérŇĎként nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell a munkaviszony kezdete elŇĎtt a Foglalkoztatási Osztályra befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának elŇĎfeltételét jelentŇĎ regisztrációja megtörténhessen.

A támogatás kizárólag a Járási Hivatal által a munkaerŇĎigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.
 

További információért kérjük, forduljon a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Balmazújvárosi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályának kollégáihoz!

 

 

Balmazújváros, 2016-06-10

 

                                                                                             Dr. Veres Margit

                                                                                                 polgármester

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-30 van. PointLink.