Sajtóközlemény

Nyomtatás
Készült: 2016. március 31. csütörtök
Balmazújváros Város Önkormányzata  16.000.000  forint támogatást nyert a „2015. évi Fejlesztési pályázat” című pályázati kiíráson 50%-os támogatási intenzitással, amely kiírást az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság jelentette meg. A 16.000.000 forintos összköltségvetésű beruházás keretében a közszolgáltatók gyűjtési rendszereinek fejlesztése valósult meg. Ennek keretében az üveg csomagolási hulladék házhoz menő gyűjtőrendszere került korszerűsítésre, bővítésre.
 
Balmazújváros Város Önkormányzata az OKTF-NHI-FPR-2015-001 számú pályázati konstrukció keretében 16.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, a saját önerő 8.000.000 Ft, a projekt összköltsége 16.000.000 Ft.
A pályázat fő célja a közszolgáltatók gyűjtési rendszereinek fejlesztése. Ennek keretében az üveg csomagolási hulladék házhoz menő gyűjtőrendszerét kívánta Balmazújváros Város Önkormányzata korszerűsíteni, bővíteni.
A projekt megvalósítása révén a szelektív hulladékgyűjtés kényelmesebbé válik a háztartásonkénti gyűjtőrendszerrel, a fogyasztók igényeihez jobban igazodó módon készíthető elő az újrahasznosítás, javul a gyűjthető hulladékok mennyiségi és minőségi aránya is. A projekt elősegíti lakosság környezettudatos magatartásának fejlődését. A korábbi felmérések szerint a lakosság jelentős része azért nem vesz részt a szelektív hulladékgyűjtésben, mert nem tudják, mit és hogyan lenne érdemes gyűjteni, illetve sokaknak gondot okoz a hulladék elszállítása a gyűjtőszigetre, ezért a házhoz menő gyűjtési rendszer kialakításával és fejlesztésével ezen probléma kiküszöbölésre kerül.
Mindemellett a szelektív hulladékgyűjtés az újra feldolgozás első lépése, ezzel rengeteg pénzt és energiát lehet megspórolni a gazdaságba való visszajuttatáskor. Emellett ez igen csak kíméli a környezetet.
A pályázat megvalósítása során 1646 darab üveg csomagolási hulladék-gyűjtő edényzet kerül beszerzésre és kihelyezése a lakosság részére, ami által a környezetvédelmi és a gazdaságossági problémák enyhítése is megtörténik.
 
„A projekt az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával valósult meg.”
 
 
Balmazújváros Város Önkormányzata
4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-12-05 van. PointLink.