Sajtóközlemény

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2016. m√°rcius 31. cs√ľt√∂rt√∂k
Balmazújváros Város Önkormányzata  16.000.000  forint támogatást nyert a „2015. évi Fejlesztési pályázat” címŇĪ pályázati kiíráson 50%-os támogatási intenzitással, amely kiírást az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi FŇĎfelügyelŇĎség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság jelentette meg. A 16.000.000 forintos összköltségvetésŇĪ beruházás keretében a közszolgáltatók gyŇĪjtési rendszereinek fejlesztése valósult meg. Ennek keretében az üveg csomagolási hulladék házhoz menŇĎ gyŇĪjtŇĎrendszere került korszerŇĪsítésre, bŇĎvítésre.
 
Balmazújváros Város Önkormányzata az OKTF-NHI-FPR-2015-001 számú pályázati konstrukció keretében 16.000.000 Ft vissza nem térítendŇĎ támogatást nyert, a saját önerŇĎ 8.000.000 Ft, a projekt összköltsége 16.000.000 Ft.
A pályázat fŇĎ célja a közszolgáltatók gyŇĪjtési rendszereinek fejlesztése. Ennek keretében az üveg csomagolási hulladék házhoz menŇĎ gyŇĪjtŇĎrendszerét kívánta Balmazújváros Város Önkormányzata korszerŇĪsíteni, bŇĎvíteni.
A projekt megvalósítása révén a szelektív hulladékgyŇĪjtés kényelmesebbé válik a háztartásonkénti gyŇĪjtŇĎrendszerrel, a fogyasztók igényeihez jobban igazodó módon készíthetŇĎ elŇĎ az újrahasznosítás, javul a gyŇĪjthetŇĎ hulladékok mennyiségi és minŇĎségi aránya is. A projekt elŇĎsegíti lakosság környezettudatos magatartásának fejlŇĎdését. A korábbi felmérések szerint a lakosság jelentŇĎs része azért nem vesz részt a szelektív hulladékgyŇĪjtésben, mert nem tudják, mit és hogyan lenne érdemes gyŇĪjteni, illetve sokaknak gondot okoz a hulladék elszállítása a gyŇĪjtŇĎszigetre, ezért a házhoz menŇĎ gyŇĪjtési rendszer kialakításával és fejlesztésével ezen probléma kiküszöbölésre kerül.
Mindemellett a szelektív hulladékgyŇĪjtés az újra feldolgozás elsŇĎ lépése, ezzel rengeteg pénzt és energiát lehet megspórolni a gazdaságba való visszajuttatáskor. Emellett ez igen csak kíméli a környezetet.
A pályázat megvalósítása során 1646 darab üveg csomagolási hulladék-gyŇĪjtŇĎ edényzet kerül beszerzésre és kihelyezése a lakosság részére, ami által a környezetvédelmi és a gazdaságossági problémák enyhítése is megtörténik.
 
„A projekt az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával valósult meg.”
 
 
Balmazújváros Város Önkormányzata
4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-28 van. PointLink.