Ifj√ļs√°gi Garancia Program

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2015. okt√≥ber 29. cs√ľt√∂rt√∂k
„Ifjúsági Garancia Program”
 
Magyarország Kormánya kiemelt céljának tekinti a munkanélküli fiatalok számának visszaszorítását, ezért – összhangban az Európai Unió elvárásaival – megkezdte Ifjúsági Garancia Akciótervének megvalósítását.
 
Az Ifjúsági Garancia Rendszer bevezetésével hazánk is vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak a munka, illetve tanulás világába történŇĎ be- vagy visszajuttatáshoz konkrét lehetŇĎség felajánlását garantálja. A fiatalok számára országosan egységesen a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak az Ifjúsági Garancia Rendszerébe való belépési pontként. A program célcsoportjába olyan 25 év alatti fiatalok tartoznak, aki nem dolgoznak, és nem tanulnak.
 
A program lényegi célkitŇĪzése, hogy a fenti fiatalok számára a foglalkoztatási osztály meghatározott idŇĎn belül valamilyen konkrét lehetŇĎséget ajánljon fel az elhelyezkedésre, munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra. A cél, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél kevesebb idŇĎt töltsenek munkanélküliségben, illetve inaktivitásban tanulás nélkül, és hogy ennek érdekében személyre szabott segítséget kapjanak munkaerŇĎ-piaci helyzetük javításához.
 
Az egyéni programok személyre szabott humánszolgáltatási elemeket, valamint munkaerŇĎ-piaci képzést, önállóan vagy a képzést követŇĎen elhelyezkedéshez nyújtott támogatási formákat, illetve a tanulást, vagy a foglalkoztatást segítŇĎ egyéb kiegészítŇĎ  támogatásokat foglalnak magukban. A foglalkoztatást elŇĎsegítŇĎ támogatások közvetve a programban foglalkoztatóként megjelenŇĎ vállalkozásokat is segítik.
 
További információért kérjük, bizalommal forduljon a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztály kollégáihoz!
 
 
Balmazújváros, 2015-09-21
 
 
 
Dr. Veres Margit 
  polgármester
 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-18 van. PointLink.