TISZTELT L√ďTART√ďK!

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2015. okt√≥ber 01. cs√ľt√∂rt√∂k

TISZTELT LÓTARTÓK!

 


 

Ezúton is felhívom figyelmüket, hogy a 41/1997 (V.28.) FVM rendelettel kiadott Állategészségügyi Szabályzat 195. § értelmében 3 évente kötelezŇĎ elvégezni minden 6 hónaposnál idŇĎsebb ló fertŇĎzŇĎ kevésvérŇĪségre és takonykórra irányuló vérvizsgálatát, melynek díja az állattartót terheli. Hajdú-Bihar megyében ez évben vált esedékessé a vérvizsgálatok elvégzése.

A vérvizsgálat elvégzését indokolja még az aktuális járványügyi helyzet is, nevezetesen hogy az utóbbi idŇĎben hazánkban is egyre több esetben került megállapításra a fertŇĎzŇĎ kevésvérŇĪség,

Felhívom továbbá az állattartók figyelmét, hogy Lóútlevelet is csak negatív eredményŇĪ vérvizsgálat megléte esetén lehet kiváltani.

2015. október 07.-án (szerdán) 8:00 és 11:00 között Balmazújvároson a vasútállomás állatrakodójánál lesz lehetŇĎség a kötelezŇĎ vérvétel elvégeztetésére. A helyszínen a Magyar LótenyésztŇĎk Országos Szövetségének tenyésztési felügyelŇĎje is jelen lesz, aki szükség esetén „A lófélék egyedeinek azonosításáról” szóló 110/2013. (IV. 9.) Korm. rendelet 4. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelŇĎen lóazonosítást és -jelölést fog végezni. Ilyen esetben ezt követŇĎen történik meg a kötelezŇĎ vérvétel.

Kérem, hogy minden érintett állattartó jelenjen meg a helyszínen a vérvizsgálatra kötelezett lovaival és az állatok azonosításhoz szükséges dokumentumokat (fedeztetési jegy, Lóútlevél, stb.) is hozza magával.

Felhívom továbbá a lótulajdonosok figyelmét, hogy „A tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszerérŇĎl” szóló 119/2007. (X. 18.) FVM rendelet 4. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében az állattartónak be kell jelentenie és az Országos Adatbázisban nyilván kell tartani minden olyan tartási helyet, illetve tenyészetet, ahol legalább egy lóféle állatot tartanak.

Azokra az állattartó udvarokra, ahol nem történik meg a lovak kötelezŇĎ vérvizsgálata forgalmi korlátozás kerül elrendelésre, és a tulajdonossal szemben jelentŇĎs összegŇĪ élelmiszerlánc-felügyeleti bírság is kiszabható!


 

Dr Szegedi László

járási fŇĎállatorvos


 

Mellékletek:
Download this file (tisztelt l√≥tart√≥k.pdf)tisztelt l√≥tart√≥k.pdf[ ]79 kB

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-16 van. PointLink.