A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatási Szabályzatának módosítása

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2015. augusztus 04. kedd
 
Engedje meg, hogy felhívjam szíves figyelmét arra, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Látogatási Szabályzata a helyi lakosok számára lehetŇĎséget biztosít ingyenes éves lovastúra-bérlet kiváltására. A bérlet feljogosítja tulajdonosát a Hortobágyi Nemzeti Park erre kijelölt részein történŇĎ lovaglásra.
 
Kérem, hogy tegye közzé települése lakosai körében ezt a lehetŇĎséget (a település honlapja, hírlevél, önkormányzatának hirdetŇĎfelületeken történŇĎ kihirdetés, egyéb lehetŇĎségeiket kihasználva).
 
Az éves lovastúra-bérletrŇĎl, valamint az egyéb lehetŇĎségekrŇĎl Látogatási Szabályzatunkban talál bŇĎvebb információkat, melyet csatolva küldök Önnek. A szabályzat 6. számú melléklete tartalmazza részletesen a lovastúra-bérletre és egyéb lovastúrákra vonatkozó információkat.
 
Külön kiemelném a legfontosabb információkat:
 
- A HNP Látogatási Szabályzata megváltozott a múlt évben, annak betartása mindenki számára kötelezŇĎ;
- a Hortobágyi Nemzeti Park településeinek lakossága regisztrációt követŇĎen igényelhet ingyenes éves lovaglási bérletet; - csak egyéni céllal lehetséges az „ingyenesség” igénylése, és csak annak a személynek, akinek a nevére szól a vagyonkezelŇĎi hozzájárulás, van lehetŇĎsége a meghatározott útvonalon és feltételekkel lovagolni, másra át nem ruházható és minden más eset lovastúra vezetésnek minŇĎsül, melyre külön szabályozás vonatkozik;
 
Ezúton kívánom kifejezni abbéli reményemet, hogy ezzel az intézkedésünkkel nemcsak segítem a túralovaglás népszerŇĪsítését, hanem a nemzeti parkkal határos települések lakosai számára is tehetünk egy baráti gesztust.
Az önkormányzat, település vezetŇĎi részérŇĎl számítok továbbá támogatásukra a tekintetben is, hogy a Látogatási Szabályzat megismertetésével (akár az oktatási intézményeikben tanuló diákok, és szüleik tájékoztatását is kérve) segítsék, hogy minél jobban megŇĎrizhessük a települést körbevevŇĎ természeti értéket, segítenek abban, hogy a Szabályzatban foglaltakat közös erŇĎvel betartassuk.
 
A HNPI Látogatási szabályzata itt érhetŇĎ el.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-17 van. PointLink.