A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatási Szabályzatának módosítása

Nyomtatás
Készült: 2015. augusztus 04. kedd
 
Engedje meg, hogy felhívjam szíves figyelmét arra, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Látogatási Szabályzata a helyi lakosok számára lehetőséget biztosít ingyenes éves lovastúra-bérlet kiváltására. A bérlet feljogosítja tulajdonosát a Hortobágyi Nemzeti Park erre kijelölt részein történő lovaglásra.
 
Kérem, hogy tegye közzé települése lakosai körében ezt a lehetőséget (a település honlapja, hírlevél, önkormányzatának hirdetőfelületeken történő kihirdetés, egyéb lehetőségeiket kihasználva).
 
Az éves lovastúra-bérletről, valamint az egyéb lehetőségekről Látogatási Szabályzatunkban talál bővebb információkat, melyet csatolva küldök Önnek. A szabályzat 6. számú melléklete tartalmazza részletesen a lovastúra-bérletre és egyéb lovastúrákra vonatkozó információkat.
 
Külön kiemelném a legfontosabb információkat:
 
- A HNP Látogatási Szabályzata megváltozott a múlt évben, annak betartása mindenki számára kötelező;
- a Hortobágyi Nemzeti Park településeinek lakossága regisztrációt követően igényelhet ingyenes éves lovaglási bérletet; - csak egyéni céllal lehetséges az „ingyenesség” igénylése, és csak annak a személynek, akinek a nevére szól a vagyonkezelői hozzájárulás, van lehetősége a meghatározott útvonalon és feltételekkel lovagolni, másra át nem ruházható és minden más eset lovastúra vezetésnek minősül, melyre külön szabályozás vonatkozik;
 
Ezúton kívánom kifejezni abbéli reményemet, hogy ezzel az intézkedésünkkel nemcsak segítem a túralovaglás népszerűsítését, hanem a nemzeti parkkal határos települések lakosai számára is tehetünk egy baráti gesztust.
Az önkormányzat, település vezetői részéről számítok továbbá támogatásukra a tekintetben is, hogy a Látogatási Szabályzat megismertetésével (akár az oktatási intézményeikben tanuló diákok, és szüleik tájékoztatását is kérve) segítsék, hogy minél jobban megőrizhessük a települést körbevevő természeti értéket, segítenek abban, hogy a Szabályzatban foglaltakat közös erővel betartassuk.
 
A HNPI Látogatási szabályzata itt érhető el.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-10-01 van. PointLink.