BALMAZÚJVÁROSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IDŐSEK OTTHONA KOMPLEX ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA, MEGÚJULÓ ENERGIA ELLÁTÁS TELEPÍTÉSE

Nyomtatás
Készült: 2014. október 27. hétfő
szt2020_muuu.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014 | 10 | 31
Balmazújvárosi Református Egyházközség
 
BALMAZÚJVÁROSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IDŐSEK OTTHONA
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
BALMAZÚJVÁROSI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IDŐSEK OTTHONA KOMPLEX 
ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA, MEGÚJULÓ ENERGIA ELLÁTÁS TELEPÍTÉSE
 
A Balmazújvárosi Református Egyházközség Uniós támogatást nyert a KEOP-5.5.0/B/12 „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A fejlesztés teljes költsége 102.843.724,- Ft volt, mely 100%-ban európai uniós vissza nem térítendő támogatásként lehetővé tette az Egyházközség számára, hogy a tervezett energetikai fejlesztést megvalósítsa.
 
A projekt fő célkitűzése a Balmazújvárosi Református Egyházközség tulajdonában lévő Idősek Otthona épületének hőtechnikai és energetikai korszerűsítése, valamint a gazdaságos üzemeltetés érdekében megújuló energiaforrás beépítése volt. Az épület szigetelése a projekt megkezdése előtt nem felelt meg a hatályos hőtechnikai követelményeknek,  elavult, fenntartása és üzemeltetése gazdaságtalan volt.
A projekt megvalósítása során nem csak az épület homlokzatának és a tető szigetelésének korszerűsítésére került sor, hanem az intézmény világításának korszerűsítése is megtörtént. A régi lámpatestek energiatakarékos rendszerre történő cseréjével jelentős energia-megtakarítás realizálódott. A fejlesztéssel az épület nyílászárói is megújultak: a projekt megvalósítása előtti, rosszul szigetelt ablakok helyett, a mai kor energetikai elvárásainak megfelelő szerkezetek kerültek beépítésre.
Az épület melegvíz ellátásának megoldásához napkollektorok, elektromos áram termelésének kisegítésére napelemek kerültek beépítésre, hasznosítva a megújuló energiaforrások nyújtotta lehetőségeket. A fűtéskorszerűsítés során a kondenzációs gázkazánok alkalmazása hozzájárult a szabályozási veszteség és az esetleges túlfűtés csökkentéséhez.
A projekt megvalósítása, az Otthon épületének energetikai modernizálása nem csak az ott lakók kényelmi színvonalának emelését célozta meg. Az intézmény most már olyan környezettudatos, az energiafelhasználás szempontjából gazdaságos működésre képes, amely megfelel korunk környezeti fenntarthatósága által megfogalmazott elvárásoknak is.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2023 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2023-09-30 van. PointLink.