BALMAZ√öJV√ĀROSI REFORM√ĀTUS EGYH√ĀZK√ĖZS√ČG IDŇźSEK OTTHONA √ČP√úLETENERGETIKAI FEJLESZT√ČSE MEG√öJUL√ď ENERGIAFORR√ĀS HASZNOS√ćT√ĀS√ĀVAL

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2014. j√ļlius 15. kedd

sztj.png

 

Balmazújvárosi Református Egyházközség IdŇĎsek Otthona épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával 

A Balmazújvárosi Református Egyházközség Uniós támogatást nyert a KEOP-5.5.0/B/12 „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” címŇĪ pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A fejlesztés teljes költsége 102.843.724,- Ft, mely 100%-ban vissza nem térítendŇĎ támogatásként teszi lehetŇĎvé az Egyházközség számára, hogy a tervezett energetikai fejlesztést megvalósítsa.

A projekt megvalósításának fŇĎ célkitŇĪzése a Balmazújvárosi Református Egyházközség tulajdonában lévŇĎ IdŇĎsek Otthona épületének hŇĎtechnikai és energetikai korszerŇĪsítése, valamint a gazdaságos üzemeltetés érdekében megújuló energiaforrás beépítése.

Az épület szigetelése jelen állapotában nem felel meg a hatályos hŇĎtechnikai követelményeknek, elavult, fenntartása és üzemeltetése gazdaságtalan.

A projekt megvalósítása során nem csak az épület homlokzatának és tetŇĎ szigetelésének korszerŇĪsítésére kerül sor, hanem az intézmény világításának korszerŇĪsítése is megtörténik. A jelenlegi lámpatestek energiatakarékos rendszerre történŇĎ cseréjével jelentŇĎs energia megtakarítás realizálódik. A fejlesztéssel az épület nyílászárói is megújulnak, a jelenlegi rosszul szigetelt ablakok helyett, a mai kor energetikai elvárásainak megfelelŇĎ szerkezetek kerülnek beépítésre.

Az épület melegvíz ellátásának megoldásához napkollektorok, elektromos áram termelésének kisegítésére napelemek kerülnek beépítésre, hasznosítva a megújuló energiaforrások nyújtotta lehetŇĎségeket.

A fŇĪtéskorszerŇĪsítés során a kondenzációs gázkazánok alkalmazása hozzájárul a szabályozási veszteség és az esetleges túlfŇĪtés csökkentéséhez.

A projekt megvalósítása, az Otthon épületének energetikai modernizálása, nem csak az ott lakók kényelmi színvonalának emelését célozza meg, hanem az intézmény olyan környezettudatos, az energiafelhasználás szempontjából gazdaságos mŇĪködésre lesz képes, amely megfelel korunk környezeti fenntarthatósága által megfogalmazott elvárásoknak is.

Intézmény megnevezése: Balmazújvárosi Református Egyházközség

Cím: 4060 Balmazújváros Kossuth u. 48.muu.png

Telefon: 06-52/370-169

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.refido.t-online.hu

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-27 van. PointLink.