Gépkocsi szerzési támogatás

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2013. febru√°r 11. h√©tfŇĎ

Gépkocsi szerzési támogatás

 

Újra kiírták a gépkocsi-szerzési pályázatot!

2013. március 31-ig nyújthatják be igényüket a támogatottak: mozgássérültek, a látás-, és hallássérültek, értelmi fogyatékosok, és autisták.

 

"Könnyebb út a munkába"

Egy olyan támogatási rendszer, mely a mozgás-, vagy más szervi fogyatékossággal élŇĎ magánszemélyeknek nyújt lehetŇĎséget a közlekedésben, elŇĎsegítve a kormány azon törekvését, mely az esélyegyenlŇĎség jegyében kíván egyenlŇĎ lehetŇĎséget biztosítani a munkavállaláshoz.

A 102/2011. (VI.29.) számú Kormányrendelet értelmében a jogosultak új személygépjármŇĪ vásárlásához 900.000,- Ft-ot, használt gépjármŇĪ vásárlásához a bruttó vételár 60%-át, de maximum 600.000,- Ft-ot igényelhetnek.

 

A 900 ezer forint összegŇĪ támogatás új, kézi- vagy automataváltós Suzuki Swift 1.2 GLX, illetve Suzuki SX4 modell, a 600 ezer forint összegŇĪ támogatás típusmegkötés nélkül, használt személygépkocsi megvásárlásához kérhetŇĎ, a Széchenyi Bank által nyújtott finanszírozási konstrukcióban. A jogszabály lehetŇĎvé teszi, hogy a támogatással az eddigi legfeljebb négy év helyett - öt éve forgalomba helyezett személygépkocsit lehessen megvásárolni. Az Állam által nyújtott támogatás mellett a Magyar Suzuki Zrt. további jelentŇĎs flottakedvezményt biztosít, így az új gépjármŇĪvekhez az érvényben levŇĎ lista ár 50%-áért juthatnak hozzá.

 

A támogatásra pályázók elsŇĎ lépésként a területileg illetékes gyámhivatalhoz benyújtott hatósági igazolással bizonyítják jogosultságukat. Ez lehet a FOT. szerinti fogyatékossági támogatás megállapításáról szóló hatósági határozat, vagy a megállapítás alapjául szolgáló hatályos szakhatósági állásfoglalás, szakvélemény másolatát, vagy a szakértŇĎi szerv által a közlekedŇĎképesség minŇĎsítésérŇĎl kiadott, állapotot igazoló vagy a minŇĎsítését elŇĎsegítŇĎ, orvosi dokumentáció is. Továbbá a vakok személyi járadékának megállapításáról szóló hatósági határozat vagy a vakok személyi járadékát kérelmezŇĎ csökkentlátó nyilvántartó lap másolata is ezt szolgálja. A 18 év alatti értelmi fogyatékos, autista, látási fogyatékos, valamint hallási fogyatékos gyermekek esetében a magasabb összegŇĪ családi pótlékban részesülŇĎk esetében szintén igényelhetik a támogatást, vizsgálaton újra megjelenniük nem kell.

 

A támogatás felhasználására az érintetteknek három hónap áll majd rendelkezésükre.

 

További információkért keresse fel a http://lehetosegauto.hu/ oldalt!

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-23 van. PointLink.