Szóval?! Országos Vitaverseny

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2013. janu√°r 09. szerda

 

Szóval?! Országos Vitaverseny
 
Ezúton szeretnénk meghívni Önt a Szóval?! Országos Vitaverseny rendhagyó sajtóeseményére, amelyen a vitakultúra-fejlesztés és a demokratikus párbeszéd fontosságára hívjuk fel a figyelmet.
 
A Szóval?! egy két éve indult kezdeményezés, melyet a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament hívott életre. A több hónapon és három fordulón át tartó versenyen középiskolások vehetnek részt, akik háromfŇĎs csapatokban tehetik próbára érvelési és cáfolási tudásukat. A tavalyi évben a vetélkedŇĎre közel 150 diákcsapat jelentkezett Magyarország 100 középiskolájából.
 
A Szóval?! idei nyitó eseményén újságírók, sportolók és színészek szó-párbajoznak arról, hogy be kell-e vezetni nŇĎi kvótákat az Európai Parlamentben?
 
A szópárbaj csataterén: 
 
Pepe és Kapa, vagyis Mucsi Zoltán és Scherer Péter színészek, a Jancsó-filmek híres, évŇĎdŇĎ civakodó párosa, 
Mészáros Antónia, MinŇĎségi újságírásért díjjal kitüntetett újságíró és Stumpf András, Junior Príma díjas újságíró,     valamint Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtŇĎrözŇĎ és
Gergely István kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázó kapus.
 
Az eseményt a Külügyminisztérium részérŇĎl GyŇĎri EnikŇĎ EU-ügyekért felelŇĎs államtitkár, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete részérŇĎl Dr. SzŇĪcs Tamás képviselet-vezetŇĎ, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája részérŇĎl LŇĎvei Andrea megbízott irodavezetŇĎ, és a verseny szervezŇĎi részérŇĎl Lévai Balázs nyitja meg.
 
IdŇĎpont: 2013. január 10., csütörtök, 10.00 óra
Helyszín: Európa Pont (Millenáris Park, 1024 Budapest, LövŇĎház u. 35.)
 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-15 van. PointLink.