Balmazújváros volt a házigazda

Nyomtatás
Készült: 2012. október 17. szerda

2012.október 13-án Balmazújváros volt a házigazdája a Tisza-tavi polgármester találkozónak. A rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ismertette a kormány terveit a jövő év  mezőgazdasági fejlesztéséről. Az előadásokat követően miniszter úrnak pódiumbeszélgetés formájában kérdéseket is feltehettek az érdeklődők, akik éltek is ezzel a lehetőséggel - különösen a polgármesterek, akik a mezőgazdasági közmunkaprogramok, kis- és közepes vállalkozások "helyzetbe hozása" kapcsán a foglalkoztatás elősegítése ügyében érdekeltek - hisz a gazdasági és jogszabályi környezet elsősorban a települések mindennapi életében csapódik le.

A falusi és agroturizmus jelentőségéről és szerepéről dr. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség elnöke tartott tájékoztatót.
 A vidékstratégia és helyi gazdaságfejlesztés lehetőségeinek 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó lehetőségeiről Kis Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője beszélt.
A Tisza-tó és környékének fejlesztéséről, illetve a vízgazdálkodás stratégiai szerepéről Lovas Attila igazgató, a Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője tartott beszámolót, kihangsúlyozva az aszályos, és árvízvédelmi időszakokra való felkészülés jelentőségét.

A házigazda részéről dr. Veres Margit jegyző asszony köszöntötte a vendégeket. A találkozó hangulatának megteremtéséről Molnár László színművész, a Veres Péter Á.M.K. és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény rézfúvós kvintettje, és a kis-Himes tánccsoport gondoskodott.
 A tájegységünkre jellemző birkapörkölt, slambuc és rétes elfogyasztása alkalmat biztosított minden résztvevőnek egy kellemes, szombat esti, kötetlen beszélgetésre a Thermál Hotel Balmaz-ban.

A 2012 év díjazottjai:

Az Év Tisza-tavi Polgármestere: Hencz Zsolt, Tiszabábolna

Az Év Tisza-tavi Alpolgármestere: Koroknai Imre, Balmazújváros

Az Év Tisza-tavi Jegyzője: Vankóné Jekli Anikó, Tiszaroff

A rendezvényről, és az elhangzottakról vezető hírként számolt be több regionális és országos média, így többek között a Kossuth Krónika, az MTV Híradója, az MTI, a haon.hu stb.
A rendezvényről bővebben olvashatnak a www.szferatisza.hu weboldalon is, a fotók megtekinthetők a képgaléria linken.
A Szféra Tisza Kft. dolgozóinak, élükön Pap Gyula ügyvezetőnek, a program koordinátorának köszönjük szervezőmunkáját.

Balmazújváros Város Önkormányzata ezúton is szeretne köszönetet mondani minden kedves lakosnak, illetve a szavazásban aktívan közreműködő - Koroknai Imre alpolgármester részére leadott - voksolónak, aki támogatta és elismerte ezzel a ,,szavazási lehetőséggel" is Balmazújváros törekvéseit.
Gratulálunk minden díjazottnak és kívánunk további sok sikert munkájukhoz.

A Tisza-tavi régió lakosai, vezetői reméljük újra találkoznak 2013-ban, amikor a rendezvény 10 éves jubileumát ünnepelhetjük együtt.

Takács Erika

02_erdeklodok.jpg 01_koszonto.jpg 03_dijazottak.jpg
04_vandorkonyv.jpg 05_miniszter.jpg 06_koroknaii.jpg

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-03-29 van. PointLink.