BALMAZÚJVÁROS ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓINAK FELSZÁMOLÁSA

Nyomtatás
Készült: 2012. május 06. vasárnap

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium által „Az illegális hulladéklerakók felszámolásának feladatai” címmel meghirdetett pályázatra Balmazújváros Város Önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyert Balmazújváros kül- és belterületeinek illegális hulladékainak felszámolására.

A pályázat keretében a Kadarcs folyó medre és környéke már megtisztításra került. Ezen területről építési törmelékek kerültek elszállításra, melyet újrahasznosítanak, útalaphoz zúzalékot készítenek belőle.

A Magdolna puszta területén, amely egy nádas, erdős terület, illetve a Ráczok- szigetén a kommunális hulladékok lerakása következtében illegális hulladéklerakók létesültek. A kommunális hulladékok önkéntesek segítségével megszüntetésre került. A Víz Világnapján a Belső Magdolna-ér is megtisztításra került az önkéntesek segítségével.
A pályázat megvalósítása során Balmazújváros Város Önkormányzata együttműködik a Balmazújvárosi Környezetvédelmi Csoporttal (BAKCSO), mely szervezet az ember és a természet harmonikus együttélésének megteremtése érdekében tevékenykedik évek óta. A civil szervezet az Öko - Klub keretében környezetvédelmi előadásokat szervez a projekt zárásáig, amely előadássorozat kiterjed a környezet – és természetvédelem, a nevelés-oktatás és az ismeretterjesztés területére. Az előadások célja, figyelem felhívás az egyre súlyosbodó környezeti problémákra, a természeti erőforrásokkal való tudatos bánásmód, a környezet eltartó képességét nem veszélyeztető gazdálkodás, a fenntartható fejlődés elveinek jelentősége.
Az illegális hulladéklerakók felszámolása során eszmei értéket lehet meghatározni, amelynek mértékét jelentősen befolyásolja a társadalmi, önkéntes hozzájárulás és a civil szervezettekkel való együttműködés.
Aki természetkárosítást és/vagy illegálisan elhelyezett hulladékokat észlel, kérem jelezze a BAKCSO Egyesület Környezetvédelmi Akciócsoportjának (Zöld Kommandó Balmazújváros Kistérségéért) vagy a Polgármesteri Hivatal munkatársának.

Elérhetőségek:
BAKCSO Egyesület Környezetvédelmi Akciócsoport: 06-30/270-86-01
Varga László, a Polgármesteri Hivatal munkatársa: 580-102/54 mellék

Varga László

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-26 van. PointLink.