Balmazújvárosi Termál-és Strandfürdő komplex fejlesztése

Nyomtatás
Készült: 2012. május 06. vasárnap

 

A Balmazújvárosi Termál - és Strandfürdő komplex fejlesztése 2010-ben kezdődött el. A fejlesztés 437.799.561.- forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból és önkormányzati saját forrásból valósul meg. A kivitelezés jelenlegi szakaszában a több mint 3500 m2 nettó alapterületű fedett fürdőcsarnok tetőszerkezetének megépítése folyik.

A fejlesztés során az épületben az alábbi funkcionális egységek kerülnek megvalósításra:
1.) Medencetér, ahol 4 medence (élmény, gyógy, gyermek medence és jacuzzi) 38 új élményelemmel várja a látogatókat.
2.) Szaunablokk, amelyben infra-, bio-, finnszauna, gőzkabin és tepidárium helyezkedik el, a medencetérhez kapcsolódóan. A szaunablokkhoz kapcsolódik, de különálló építmény a rönkszauna.
3.) Gyógyászati részleg, amely az épület előcsarnokából, önállóan is megközelíthető lesz. A gyógyászati részlegben orvosi vizsgáló, elektroterápia, gyógytorna terem és medence, iszapkezelő, masszázs, tangentor és súlyfürdő kezelés biztosít lehetőségeket a turisták és a gyógyulni vágyók számára.
A projekt megvalósítása során törekszünk, hogy egyedi karaktert adjon az új létesítmény, amelyet az adottságok figyelembevételével a fürdő öko-jellegű kialakításával kívánunk elérni.
Nemzetközi és hazai szinten egyaránt növekszik a kereslet a minőségi egészségturisztikai szolgáltatások iránt. Ez az észak- alföldi régióban keresleti oldalon elsősorban a gyógyvízre alapozott turizmus élénkítését eredményezi, amit a kínálati oldalon még csak meglehetősen hiányosan és centralizált formában tud biztosítani. Szükség van tehát a szolgáltatások decentralizációjára – a Hajdúszoboszló központúság oldására- továbbá a meglévő szolgáltatások színvonalának növelésére.
A fejlesztés célja, hogy a kiváló adottságokkal rendelkező Balmazújvárosi Termál- és Strandfürdő – és nem utolsó sorban maga Balmazújváros – elfoglalhassa méltó helyét ebben a rendszerben, és új színfoltként, vonzó alternatívát és gazdag programot kínálhasson a régióba érkező belföldi és külföldi turistáknak egyaránt.
 
Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft.

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-03-29 van. PointLink.