Kiemelt illetm√©nnyel kezdhetik katonai p√°ly√°jukat a tatai t√ľz√©rek

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2024. janu√°r 16. kedd

Ism√©t kiemelt aj√°nlattal v√°rja a katon√°nak jelentkezŇĎket a Magyar Honv√©ds√©g. A Lynx ut√°n most a PzH2000-es √∂nj√°r√≥ l√∂vegek leendŇĎ kezelŇĎszem√©lyzete is brutt√≥ 737 ezer forintos illetm√©nnyel kezdheti meg katonai p√°ly√°j√°t Tat√°n.

Az ‚ÄěEmbert a vasra!‚ÄĚ toborz√≥kamp√°ny folytat√°s√°t november 16-√°n jelentette be Szalay-Bobrovniczky Krist√≥f honv√©delmi miniszter Bakonyk√ļtiban, a Magyar Honv√©ds√©g k√∂zponti gyakorl√≥ter√©n, a PzH 2000-es, 150 millim√©teres √∂nj√°r√≥ l√∂vegek √©lesl√∂v√©szet√©n.

A Panzerhaubitze 2000 (PzH) √∂nj√°r√≥ l√∂veg egy nagy p√°nc√©lv√©detts√©gel rendelkezŇĎ, t√°mogat√≥ fegyverrel felszerelt l√°nctalpas j√°rmŇĪ, napjaink egyik leghat√©konyabb t√ľz√©rs√©gi eszk√∂ze. A Lynxhez hasonl√≥an a PzH kezel√©s√©hez is a modern haditechnik√°t √©rtŇĎ √©s kezelni k√©pes fiatalokra van sz√ľks√©g.

A beker√ľl√©shez az al√°bbi felt√©teleknek kell megfelelni:

  • 18. bet√∂lt√∂tt √©let√©v,
  • cselekvŇĎk√©pess√©g,
  • b√ľntetlen elŇĎ√©let,
  • magyar √°llampolg√°rs√°g megl√©te,
  • minimum 8 √°ltal√°nos iskolai v√©gzetts√©g.

Ezeken t√ļlmenŇĎen fontos a j√≥ fizikai teherb√≠r√°s, a magas stressz- √©s monotonit√°stŇĪrŇĎ k√©pess√©g valamint b√≠rni kell a bez√°rts√°got is.

Bevonulás: 2024. február 12-13., Tata, MH Klapka György 1. Páncélosdandár

AlapvetŇĎen minden jelentkezŇĎ elŇĎzetesen r√©szt vesz egy komplex alkalmass√°gi vizsg√°laton. Ennek r√©szek√©nt t√∂bbek k√∂z√∂tt laborvizsg√°latokat (k√∂zt√ľk drogtesztet), valamint EKG-t  is v√©geznek, tov√°bb√° pszichol√≥giai elbesz√©lget√©sre is sor ker√ľl. Megvizsg√°lj√°k a bevonul√≥k fizikai √°ll√≥k√©pess√©g√©t is, hogy a kik√©pz√©s v√©g√©n tudj√°k-e majd teljes√≠teni a szerzŇĎd√©ses katon√°kra vonatkoz√≥ k√∂vetelm√©nyeket. Egy meghat√°rozott szintidŇĎn bel√ľl kell lefutniuk 3200 m√©tert, valamint megfelelŇĎ sz√°m√ļ fel√ľl√©st √©s fekvŇĎt√°maszt vagy h√ļz√≥dzkod√°st kell csin√°lni 2-2 percben.

Akik a felm√©r√©sek sor√°n a legjobbnak bizonyulnak, al√°√≠rj√°k szerzŇĎd√©s√ľket, √©s azonnal megkezdik alapkik√©pz√©s√ľket Tat√°n, a vit√©z Barankay J√≥zsef 1. √Ėnj√°r√≥ T√ľz√©roszt√°ly √°llom√°ny√°nak tagjak√©nt.

Az elsŇĎ 2 h√©t a beilleszked√©srŇĎl sz√≥l. Ezt k√∂vetŇĎen kezdŇĎdik meg a 8 hetes alapkik√©pz√©s, mely sor√°n az √ļjoncok elsaj√°t√≠tj√°k t√∂bbek k√∂z√∂tt a katonai √©let szab√°lyait, az alaki fog√°sokat, a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ fegyverek kezel√©s√©t √©s harc√°szati ismereteket szereznek. Ebben az idŇĎszakban csak h√©tv√©gi hazautaz√°sra van lehetŇĎs√©g. A h√©tk√∂znapok reggeltŇĎl estig a komoly fizikai √©s ment√°lis kih√≠v√°sokkal teli felk√©sz√ľl√©srŇĎl sz√≥lnak majd, de ezt a kiemelt helyt√°ll√°st anyagilag is elismeri a Magyar Honv√©ds√©g, a leendŇĎ t√ľz√©rek brutt√≥ 737 ezer forintos alapilletm√©nyt kapnak m√°r a kik√©pz√©s elsŇĎ napj√°t√≥l.

A kik√©pz√©s sikeres teljes√≠t√©se ut√°n az √ļjoncok esk√ľt tesznek, √©s megkezdik szolg√°latukat elsŇĎ beoszt√°sukban. A teljes√≠tm√©ny√ľk √©s k√©pess√©geik alapj√°n dŇĎl majd el, kibŇĎl lehet p√©ld√°ul l√∂vegparancsnok, vezetŇĎ, ir√°nyz√≥, vagy radarkezelŇĎ.

Aki szeretne r√©szt venni a magyar t√ľz√©rs√©g meg√ļj√≠t√°s√°ban, keresse fel orsz√°gszerte b√°rmelyik toborz√≥irod√°t vagy az iranyasereg.hu oldalt.

Az ‚ÄěEmbert a vasra!‚ÄĚ elnevez√©sŇĪ toborz√≥kamp√°nyt elŇĎsz√∂r augusztus 11-√©n hirdette meg a honv√©delmi miniszter. Akkor a h√≥dmezŇĎv√°s√°rhelyi, Lynx harcj√°rmŇĪvekkel felszerelt gr√°n√°tos z√°szl√≥aljba v√°rt√°k a leendŇĎ katon√°kat, havi brutt√≥ 737 ezer forintos kezdŇĎfizet√©ssel. A Magyar Honv√©ds√©g ‚ÄěHi√ļza‚ÄĚ √©s a kiemelt illetm√©ny √≠g√©rete megtette hat√°s√°t, akkor t√∂bbsz√°zan jelentkeztek, hogy a kem√©ny kik√©pz√©s teljes√≠t√©s√©vel g√©pes√≠tett l√∂v√©sz katon√°k legyenek.

b_700_466_16777215_00___images_tuz1.jpg

b_700_466_16777215_00___images_tuz2.jpg

b_700_466_16777215_00___images_tuz3.jpg

b_700_466_16777215_00___images_tuz4.jpg

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-24 van. PointLink.