Lakossági tájékoztató

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. november 20. h√©tfŇĎ

Tisztelt Lakoss√°g!

  1. november 17-√©n a haon.hu internetes h√≠rport√°lon megjelent cikkel kapcsolatban a k√∂vetkezŇĎ t√°j√©koztat√°st adom.

R√°cz R√≥bert FŇĎisp√°n √ör, a Hajd√ļ- Bihar V√°rmegyei Korm√°nyhivatal vezetŇĎje ismertette a legfelsŇĎ b√≠r√≥s√°gi d√∂nt√©s h√°tter√©t, tov√°bb√° a v√°rmegyei korm√°nyhivatal szerep√©t a Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzat K√©pviselŇĎ-test√ľlete √°ltal okozott t√∂rv√©nytelen √°llapottal kapcsolatban.

ElŇĎadta, hogy a K√©pviselŇĎ-test√ľlet t√∂rv√©ny szerinti hat√°ridŇĎre nem fogadta el az elŇĎzŇĎ √©vi z√°rsz√°mad√°st, illetve a k√∂telezŇĎ rendeletm√≥dos√≠t√°st sem alkotta meg, ez√©rt a K√ļria - a Magyar K√∂zl√∂ny november 15-i sz√°m√°ban megjelent hat√°rozat√°val - felhatalmazta a Hajd√ļ - Bihar v√°rmegyei fŇĎisp√°nt, hogy az √∂nkorm√°nyzat k√©pviselŇĎ- test√ľlete helyett alkossa meg √©s fogadja el a hi√°nyz√≥ rendeleteket.

K√ľl√∂n munkacsoport alakult a Hajd√ļ- Bihar V√°rmegyei Korm√°nyhivatalban a jogellenes √°llapot mihamarabbi megsz√ľntet√©s√©re, √©s nyilatkozott arr√≥l, hogy a K√ļria d√∂nt√©s√©ben szabott hat√°ridŇĎn bel√ľl teljes√≠ti az abban foglaltakat. Ez az √∂nkorm√°nyzat szempontj√°b√≥l k√ľl√∂n√∂sen fontos tekintettel arra, hogy a b√©rek kifizet√©s√©re √©s a nett√≥ finansz√≠roz√°shoz val√≥ hozz√°jut√°s jogosults√°g√°ra kiz√°r√≥lag a k√©t rendelet elfogad√°s√°t k√∂vetŇĎen ker√ľlhet sor.

FŇĎisp√°n √ör a jogszab√°lyok ismeret√©ben r√©szletezte, hogy a december 5 -i hat√°ridŇĎig elfogadott rendeletek eset√©ben, a Magyar √Āllamkincst√°r 2023. √©v december√©ben kezdem√©nyezi az √°llami normat√≠va utal√°s√°t az √∂nkorm√°nyzat sz√°ml√°j√°ra. Jogszab√°ly szerint a hat√°ridŇĎben elfogadott k√©t rendelet biztos√≠t p√©nz√ľgyi fedezetet a rendelkez√©sre √°ll√≥ foly√≥sz√°mla- hitelkeret (p√©nz√ľgyi lehetŇĎs√©g) felhaszn√°l√°s√°ra az elmaradt b√©rek √©s a mŇĪk√∂d√©ssel kapcsolatos k√∂telezetts√©gek egy r√©sz√©nek azonnali rendez√©s√©re.

Heged√ľs P√©ter polg√°rmester

Mellékletek:
Download this file (Tisztelt Lakoss√°g!.pdf)Tisztelt Lakoss√°g!.pdf[ ]308 kB

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-23 van. PointLink.