A folyószámla-hitelkeret felhasználásáról nyilatkozat

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. augusztus 01. kedd

A k√∂zelm√ļltban az √Ėnkorm√°nyzat √©s a Hivatal tudom√°s√°ra jutott t√∂bb k√©pviselŇĎi, lakoss√°gi, munkav√°llal√≥i √©szrev√©tel, jelz√©s a foly√≥sz√°mla hitel kifizet√©srekre t√∂rt√©nŇĎ felhaszn√°l√°s√°val kapcsolatban. Ezen √©szrev√©telekre, jelz√©sekre az al√°bbi nyilatkozatot tessz√ľk:

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata K√©pviselŇĎ-test√ľlete 268/2022. (XI. 16.) sz√°m√ļ hat√°rozata alapj√°n a sz√°mlavezetŇĎ p√©nzint√©zetn√©l hitelkeret szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©re ker√ľlt sor.

A hitelkeret legfontosabb fedezete az √∂nkorm√°nyzat sz√°m√°ra meg√≠t√©lt, havonta √©rkezŇĎ √°llami t√°mogat√°s, a nett√≥ finansz√≠roz√°s.

A Magyar √Āllamkincst√°r 2023. j√ļnius√°t√≥l a havi nett√≥ finansz√≠roz√°st felf√ľggesztette, a 2022. √©vi z√°rsz√°mad√°si rendelet √©s a 2022. √©vi k√∂lts√©gvet√©si rendeletm√≥dos√≠t√°s el nem fogad√°sa miatt.

A nett√≥ finansz√≠roz√°s felf√ľggeszt√©se mindaddig folytat√≥dik, ameddig a z√°rsz√°mad√°si rendelet,

illetve a k√∂lts√©gvet√©si rendelet m√≥dos√≠t√°sa elfogad√°sra nem ker√ľl.

√Āll√°spontunk szerint a foly√≥sz√°mla hitelkeretet a nett√≥ finansz√≠roz√°s felf√ľggeszt√©s√©nek ideje alatt p√©nz√ľgyi teljes√≠t√©sre nem lehet felhaszn√°lni, mivel az fedezet n√©lk√ľli k√∂telezetts√©gv√°llal√°s lenne. amely ilyen form√°ban jogszab√°lyokba √ľtk√∂zik.

Balmaz√ļjv√°ros, 2023. augusztus 1.

Heged√ľs P√©ter
polg√°rmester

Dr. Korpos Szabolcs 
jegyzŇĎ

Lenténé Péva Anna
p√©nz√ľgyi oszt√°lyvezetŇĎ

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-24 van. PointLink.