√öjra lehet √Ėnk√©ntes Katonai Szolg√°latra jelentkezni

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. febru√°r 13. h√©tfŇĎ

K√©t kik√©pz√©si ciklus √©s mintegy ezer r√©sztvevŇĎ ‚Äď ez az √Ėnk√©ntes Katonai Szolg√°lat (√ĖKSZ) elm√ļlt k√©t√©vi m√©rlege.

ElsŇĎsorban a 18-25 √©v k√∂z√∂tti, tov√°bbtanul√°st tervezŇĎ fiatalok, de ak√°r 65 √©ves korig minden magyar √°llampolg√°r jelentkez√©s√©t v√°rj√°k, aki motiv√°ltnak √©rzi mag√°t √©s √©rdekli, milyen a katon√°k √©lete.

A kik√©pz√©sek tervezetten m√°rcius 13-√°n indulnak az orsz√°g valamennyi pontj√°n, a Magyar Honv√©ds√©g ter√ľletv√©delmi ezredein√©l. Az elsŇĎ 2 h√≥napban az alapkik√©pz√©sen a katonai √©rintkez√©s √©s a fegyveres harc alapvetŇĎ ismereteit saj√°t√≠thatj√°k el a r√©sztvevŇĎk. A k√©pz√©s m√°sodik, 4 h√≥napos r√©sz√©ben az √∂nk√©ntesek folytathatj√°k a kik√©pz√©st ugyanott, a lak√≥hely√ľk vonz√°sk√∂rzet√©ben, de mŇĪveleti besorol√°s√ļ alakulatn√°l is. Ut√≥bbi azt jelenti, hogy az adott katonai szervezetre jellemzŇĎ (ak√°r ejtŇĎernyŇĎs vagy b√ļv√°r k√©pz√©st is) kaphatnak, de megtanulhatnak harcj√°rmŇĪvet vagy munkag√©pet kezelni is.

A fizikai √©s szellemi kih√≠v√°st t√°maszt√≥ kik√©pz√©sen nagy hangs√ļlyt kap a csapatmunka, a fegyelem √©s a szab√°lyok betart√°sa. A szolg√°lat az √∂nk√©ntess√©gen alapul, ez√©rt b√°rmikor megsz√ľntethetŇĎ, de k√∂zben is d√∂nthet √ļgy a r√©sztvevŇĎ, hogy szerzŇĎd√©ses katona lesz, vagy katonai elhivatotts√°g√°t tanulm√°nyai folytat√°sa mellett, illetve egy√©b munkaviszonyban, tartal√©kosk√©nt bizony√≠tja.

Az √ĖKSZ m√°sodik ciklus√°nak v√©g√©n √©letvezet√©si tan√°csokkal, stressz- √©s konfliktuskezel√©si, probl√©ma megold√°si √©s kommunik√°ci√≥s strat√©gi√°kkal seg√≠tik a jelentkezŇĎk polg√°ri √©letben t√∂rt√©nŇĎ elhelyezked√©s√©t, amely a katona leszerel√©s√©t k√∂vetŇĎen megk√∂nny√≠ti a civil √©letben t√∂rt√©nŇĎ t√°j√©koz√≥d√°st is. Sokan azonban megtal√°lj√°k sz√°m√≠t√°sukat a honv√©ds√©gn√©l: a tartal√©kos katon√°k k√∂z√ľl (bele√©rtve az √ĖKSZ program r√©sztvevŇĎit is) tavaly t√∂bb mint 400-an v√°lasztott√°k a szerzŇĎd√©ses katonai szolg√°latot.

A k√©pz√©s elsŇĎ k√©t h√≥napj√°ban a fizet√©s a mindenkori minim√°lb√©rnek megfelelŇĎ √∂sszeg, ez jelenleg nett√≥ 154 ezer, a 25 √©v alattiak sz√°m√°ra 189 ezer forint. Aki a program m√°sodik r√©sz√©ben speci√°lis ter√ľletet v√°laszt, m√°r a garant√°lt b√©rminimumot kapja havi fizet√©sk√©nt, amely jelenleg nett√≥ 197 ezer, a 25 √©v alattiak sz√°m√°ra k√∂zel 242 ezer forint. A r√©sztvevŇĎknek j√°r tov√°bb√° ruh√°zati ell√°t√°s, napi egyszeri meleg √©tkez√©s, utaz√°si k√∂lts√©gt√©r√≠t√©s, valamint sz√ľks√©g eset√©n szoci√°lis t√°mogat√°s. 

Az √ĖKSZ alatt legal√°bb 6 h√≥nap teljes√≠t√©s√©vel 16 vagy 32, egy√©ves szolg√°lattal ak√°r 64 felv√©teli t√∂bbletpontot is lehet szerezni a felsŇĎoktat√°si felv√©teli elj√°r√°sban. A sikeres teljes√≠t√©s az Ac√©lkocka Altisztk√©pz√©si Rendszerbe t√∂rt√©nŇĎ jelentkez√©s eset√©n is elŇĎnyt jelent. Az eddigi √ĖKSZ kik√©pz√©sek r√©sztvevŇĎi elhivatotts√°ggal √°lltak a programhoz, √©s jellemzŇĎen v√©gig csin√°lt√°k a kik√©pz√©st.

A katonai toborz√≥k febru√°r v√©g√©ig v√°rj√°k a jelentkez√©st a toborz√≥ √ľgyf√©lszolg√°lati irod√°kban, a Magyar Honv√©ds√©g K√∂zponti Online Toborz√≥ Irod√°j√°ban, az Ez az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyeznie kell a JavaScript haszn√°lat√°t. c√≠men, vagy a www. iranyasereg.hu karrieroldalon.

Hajd√ļ-Bihar, Szabolcs-Szatm√°r-Bereg √©s Borsod-Aba√ļj-Zempl√©n v√°rmegy√©kben az √ľgyf√©lszolg√°lati irod√°k el√©rhetŇĎs√©gei:

  1. HADKIEG√ČSZ√ćTŇź √ČS TOBORZ√ď IRODA

Cím: 4026 Debrecen, Péterfia u. 58/A.

Telefon: 06 (30) 815-0998

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  1. HADKIEG√ČSZ√ćTŇź √ČS TOBORZ√ď IRODA

C√≠m: 4400 Ny√≠regyh√°za, D√≥zsa Gy√∂rgy √ļt 29.

Telefon: 06 (42) 501-030

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  1. HADKIEG√ČSZ√ćTŇź √ČS TOBORZ√ď IRODA

C√≠m: 3526 Miskolc, Hatvan√∂t√∂s√∂k √ļtja 2.

Telefon: 06 (46) 327-245

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

S√ĀTORALJA√öJHELY ‚Äď toborz√≥ √ľgyszolg√°lati iroda

C√≠m: 3980 S√°toralja√ļjhely, Sz√©chenyi t√©r 1.

Telefon: 06 (30) 815 0706

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információk: iranyasereg.hu

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-16 van. PointLink.