Lakossági tájékoztatás

Nyomtatás
Készült: 2018. december 07. péntek

A Facebookon megjelent, többnyire alaptalan kommentek, ál-információk és az azokra történt téves, vagy sértő reagálások miatt, a tisztánlátás érdekében az alábbi tájékoztatást adjuk közre.

Balmazújvároson folyamatban lévő nyertes EFOP 1.5.3 Humán szolgáltatás fejlesztése Balmazújvárosban és térségében egyszerű beszerzéses pályázat részeként közel 900m2 járda (térburkolat) megvalósítására nyílt lehetőség. Az időközi polgármester választás után az új vezetés szembesült azzal, hogy a fejlesztést év végéig meg kell valósítani. A beruházás megvalósítására vonatkozó igen rövid határidő hosszabbítását az önkormányzat kezdeményezte, mindeközben a kivitelező, a beszerzési eljárás keretében kiválasztásra került. A kivitelező kiválasztásnál alapvető szempont volt, hogy balmazújvárosi vállalkozó legyen és vállalja a rendkívüli körülményeket. Öt kivitelező adott ajánlatot. A nyertes, a rendkívül rövid határidőn belül, a leg-kiszámíthatatlanabb időjárási körülmények mellett vállalta, december hónapban a munkák elvégzését. A győztessel történt szerződés megkötése után azonnal elkezdődött a munka, műszaki ellenőr felügyeletével.

Három helyszín lett meghatározva: 1.) a Katolikus Templom előtti jelzőlámpától –Múzeum kávéház– a Debreceni u. 3-5 számú lakótelep végéig a gyalogosforgalom járdafelületének burkolása. 2.) A Veres Péter utca 5-7 számú társasház előtti gyalogosforgalmi járdafelület burkolása. 3.) A Bocskai utca és Kossuth tér kivett közterület hrsz.: 1659/69 előtti gyalogosforgalmi járda burkolása. Akkut lakossági igény szem-előtt tartásával születet döntés a Veres Péter utca 5-7 számú társasház előtti területre, mert nagyobb esőzések után több kisebb-nagyobb területen felgyülemlik a csapadékvíz a víznyelők nem megfelelő kialakítása és a járda alacsony szintje miatt. Másik régi lakossági igény a Bocskai utca elején a városközpontban lévő rendezetlen terület, ahol a gyalogos közlekedés már-már veszélyes mértéket ölt, nembeszélve a gyerekkocsit toló szülők, vagy az éjszaka közlekedők bosszúságairól. Az 1.) helyszínen a régi járdában többszöri felbontás és javítás után már nagyon balesetveszélyes állapotok voltak és egy viszonylag frekventált, erős gyalogos-forgalmú városközponti területről van szó.

A kivitelező kizárólag az önkormányzat illetékeseivel tárgyalt a munkák elvégzésének körülményeivel és a kivitelezéssel összefüggő elvárásokkal kapcsolatba. Másnak, kívülállóknak semmiféle nyilatkozatot, ígéretet nem tett. Senkit, pláne nem kívülállót nem keresett fel ez ügyben (a Facebook bejegyzés ellenére, ami teljességgel valótlan állítás).
  Tisztelettel kérnénk mindenkit, akiket a beruházás teljesítése során kellemetlenül érint az átmeneti állapot, hogy legyen türelemmel a kivitelezés időszakára, hiszen a decemberi időjárás és a szoros határidő, ami pályázati feltétel, egyébként is megnehezíti a munkákat.
  Tudatjuk továbbá minden érintettel és érdeklődővel, hogy a vállalkozó a saját dolgozóival (és nem közmunkásokkal, ahogyan azt egyesek előre feltételezték), saját költségére az eredeti állapotnak megfelelően visszaállít minden olyan helyszínt, ami esetleg sérülni fog (pl.: a virágágyás, stb.) a munkavégzéssel kapcsolatban. Addig is szíves megértésüket kérjük minden arra járótól, hiszen lakókörnyezetük szebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé tétele a közös célunk. Köszönjük.

 

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2019 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2019-06-26 van. PointLink.