Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

Nyomtatás
Készült: 2018. március 23. péntek

Aláírási útmutató

Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

(Minority SafePack)

 

A kezdeményezést csak egyszer és egy formában (online vagy papír alapon) lehet támogatni. Többszöri aláírás esetén is csak egyszer számít a támogató nyilatkozat, negatív következményekkel azonban nem jár. Így, ha nem biztos abban, hogy már támogatta a kezdeményezést, kérjük írja alá online vagy papír alapon.

 

  1. ONLINE:
     
  1. A böngésző címsorába gépelje be a következőt: www.jogaink.hu
  2. Görgessen lejjebb, és kattintson az „ÍRD ALÁ ONLINE!” feliratra. A kattintás átvezeti Önt az Európai Bizottság aláírásgyűjtő felületére, ahol online módon támogatható a kezdeményezés. Az aláírásgyűjtő felület közvetlenül is elérhető az alábbi linken: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/
  3. Ezután kattintson a „Válassza ki az országot” fülre és keresse ki azt a tagállamot, amelynek állampolgára (Magyarország).
  4. Lejjebb görgetve az „útlevél” feliratra kattintva választhatja ki, hogy személyi azonosító számmal (személyi szám – a lakcímkártyán található 11 jegyű szám), vagy személyazonosító okmány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) számával kívánja igazolni személyazonosságát.
  5. A következő mezőbe gépelje be a személyi azonosító számot vagy a kiválasztott okmány személyazonosító okmány számát.
  6. Ezután adja meg az utónevét/utóneveit. Ügyeljen arra, hogy azt/azokat teljes formában, az okmányon szereplővel megegyezően adja meg.
  7. Következőleg adja meg családi nevét/családi neveit. Az utónév/utónevek megadásához hasonlóan itt is teljes formában adja meg azt.
  8. Ezután a „Válassza ki az állampolgárságát” fülre kattintva válassza ki állampolgárságát (magyar).
  9. Ezt követően a kép alatti mezőbe gépelje be a képen látható karaktereket. Ha azok nem olvashatóak kattintson a nyíl ikonra, hogy egy újabb karaktersort kapjon.
  10.  A mező alatt a négyzetekre való kattintással igazolja, hogy az adatai a valóságnak megfelelnek, illetve hogy elolvasta az adatvédelmi nyilatkozatot és a javasolt ismertetőt.
  11.  Végezetül kattintson a „TÁMOGATOM” feliratra.

 

 

  1. PAPÍRON:
     
  1. A böngésző címsorába gépelje be a következőt: www.jogaink.hu
  2. Görgessen lejjebb, és kattintson az „ÍRD ALÁ PAPÍRON!” feliratra (a papír alapú támogató nyilatkozat közvetlenül is letölthető az alábbi linkről: http://www.minority-safepack.eu/assets/downloads/forms/MSPI_Hungary_HU_v2.pdf).
  3. A felugró ablakban elhelyezett közleménynél kattintson az „OK” feliratra.
  4. Nyomtassa ki a formanyomtatványt.
  5. Az aláírásgyűjtő formanyomtatvány kitöltésnél ügyeljen a következőkre:
  • A formanyomtatványt kézzel kell kitölteni.
  • Végig nyomtatott nagybetűket használjon.
  • Egy nyomtatvány legalább egy, legfeljebb három személy adatait és aláírását tartalmazhatja.
  • Egy cellán belül (a 2 vastag vonallal határolt rész), kérjük csak egy nevet tüntessen fel.
  • A megadott adatok, különösen a személyi azonosító szám vagy a személyazonosító okmány típusa és száma könnyen olvashatóak legyenek.
  1. Az első oszlopba adja meg utónevét/utóneveit. Ügyeljen arra, hogy azt/azokat teljes formában az okmányon szereplővel megegyezően adja meg.
  2. Következőleg adja meg családi nevét/családi neveit. Az utónév/utónevek megadásához hasonlóan itt is teljes formában adja meg azt.
  3. A következő oszlopban tüntesse fel állampolgárságát (magyar).
  4. Ezt követően írja be személyazonosító számát (személyi szám – a lakcímkártyán található 11 jegyű szám), vagy személyazonosító okmánya (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) számát. Fontos, hogy amennyiben személyazonosító okmánya számával kívánja igazolni személyazonosságát, kérjük, hogy a számsor alá írja oda az adott okmány típusát is (személyigazolvány vagy útlevél).
  5.  A dátumot a következő formában adja meg: nap/hónap/év.
  6.  A dátum alatti mezőben írja alá a formanyomtatványt.
  7. Végezetül a kitöltött formanyomtatványt juttassa el a Rákóczi Szövetség részére. Erre lehetősége van postai úton (1255 Budapest, Pf.23) vagy személyesen (1092 Budapest, Erkel utca 3.)

 

 

 

 

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmazújváros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-04-20 van. PointLink.