Egy√ľttmŇĪk√∂d√©sben k√©sz√ľl Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥ja √©s Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°ja

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2015. √°prilis 28. kedd
cimer.jpg szechenyi.jpg
 
EgyüttmŇĪködésben készül Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája
 
Balmazújváros Város Önkormányzata együttmŇĪködési megállapodást kötött a Belügyminisztériummal az „Észak-Alföldi Operatív Program – Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban –Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” címŇĪ projekt megvalósítására. 
A projekt célja szakértŇĎi támogatás nyújtása a magyarországi járásszékhely kis- és középvárosok önkormányzatai és a budapesti kerületi önkormányzatok számára az Integrált Településfejlesztési Stratégiák (ITS) valamint – amennyiben nem áll rendelkezésre- településfejlesztési koncepciók elkészítésére. A projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg, a projekt kedvezményezettje a Belügyminisztérium, amelyhez önkormányzatunknak nem szükséges pénzügyi forrást biztosítania.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia elkészítését végzŇĎ társaságokat a Belügyminisztérium, mint a projekt lebonyolítója nyílt közbeszerzési eljárás keretében választotta ki. Az eljárás eredményeként a TRENECON COWI Tanácsadó és TervezŇĎ Kft. és a MAPI Magyar FejlesztŇĎ Iroda Zrt. konzorciumban készíti a programban résztvevŇĎ Észak-Alföldi régió önkormányzatai részére a stratégiákat és szükség esetén a koncepciókat.
A Stratégia a 314/2012. (IX.8.) Kormány rendelet által elŇĎírt és egyéb jogszabályi követelmények alapján kerül kidolgozásra, melyben környezeti, társadalmi és gazdasági célok megvalósítását egyidejŇĪleg szolgáló középtávú fejlesztési célok kerülnek megalkotásra. 
Az együttmŇĪködési megállapodás alapján Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját a projekt keretében biztosított regionális szakértŇĎi csoport dolgozza ki, ugyanakkor az önkormányzatnak alapvetŇĎ és meghatározó szerepe van a település fejlesztési elképzeléseit tükrözŇĎ településfejlesztési dokumentum elkészítésében figyelembe véve a településünk sajátosságait és fejlesztési igényeit. 
A Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának megalapozó vizsgálat elkészítése 2015. januárjában kezdŇĎdött, mely kidolgozási folyamatot a program megalkotásának idejére kijelölt városi koordinátor segít. 
Balmazújváros város a partnerség elvét figyelembe véve fontosnak tartja a tervezés során a partnerség érvényesítését. 
Ennek érdekében az önkormányzat ezen partnerségi felületen is tájékoztatni kívánja a nyilvánosságot a tervezés elŇĎrehaladásáról, közzéteszi az elkészülŇĎ társadalmasításra szánt munkaanyagot és elérhetŇĎvé teszi a véleményezés módját. 
A városi honlap szerepe mindenki számára nyitott és lehetŇĎséget biztosít a Balmazújváros Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának tervezési folyamatának nyomonkövetésére, az elkészült dokumentumok megtekintésére és véleményezésére. 
 
 
szechenyi_2020_bejov.jpg
 
 
Mellékletek:
Download this file (2 Velemenyezo_adatlap megalapoz√≥.doc)2. V√©lem√©nyezŇĎ adatlap megalapoz√≥[ ]50 kB
Download this file (4 Velemenyezo_adatlap_ITS.doc)4. V√©lem√©nyezŇĎ adatlap ITS[ ]50 kB
Download this file (Balmazujvaros_ITS.pdf)Balmazujvaros_ITS.pdf[Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°ja]2915 kB
Download this file (Balmazujvaros_ITS_Megalapozo_Vizsgalat_vegleges.pdf)Balmazujvaros_ITS_Megalapozo_Vizsgalat_vegleges.pdf[Balmaz√ļjv√°ros V√°ros Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°j√°nak megalapoz√≥ vizsg√°lata Bel√ľgyminiszt√©rium √°ltal elfogadott verzi√≥]10718 kB

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-28 van. PointLink.