SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNY - BALMAZ√öJV√ĀROS GAZDAS√ĀGI POTENCI√ĀLJ√ĀNAK N√ĖVEL√ČSE A B√ĖSZ√ĖRM√ČNYI √öTI IPARTER√úLET FEJLESZT√ČSE √ĀLTAL - TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00016

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2023. okt√≥ber 31. kedd

b_250_173_16777215_00___images_erfasz2020.png

2023.09.29.

BALMAZ√öJV√ĀROS V√ĀROS √ĖNKORM√ĀNYZATA

Sajt√≥k√∂zlem√©ny

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata √∂sszesen nett√≥ 436.110.379 milli√≥ forint vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°st nyert a Ter√ľlet- √©s Telep√ľl√©sfejleszt√©si Operat√≠v Program keret√©ben a ‚ÄěBalmaz√ļjv√°ros gazdas√°gi potenci√°lj√°nak n√∂vel√©se a b√∂sz√∂rm√©nyi √ļti iparter√ľlet fejleszt√©se √°ltal‚ÄĚ elnevez√©sŇĪ projekt megval√≥s√≠t√°s√°ra.

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata a gazdas√°g√∂szt√∂nz√©st √©s a munkahelyteremt√©st szem elŇĎtt tartva val√≥s√≠totta meg a B√∂sz√∂rm√©nyi √ļti iparter√ľlet fejleszt√©s√©t, amely sz√°mos, k√∂zvetlen √©s k√∂zvetett c√©l el√©r√©s√©t is szolg√°lta. Egyr√©szt az alapinfrastrukt√ļra √©s a k√∂zutak fejleszt√©s√©vel javult a ter√ľlet megk√∂zel√≠thetŇĎs√©ge, ami nemcsak a B√∂sz√∂rm√©nyi √ļti ter√ľlet vonz√≥ telephelly√© alak√≠t√°s√°ra, hanem a m√°r jelenleg is telephellyel rendelkezŇĎ v√°llalkoz√°sok mŇĪk√∂d√©s√©re √©s egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©re is kedvezŇĎ hat√°st gyakorolt.
A 67.958 n√©gyzetm√©teres iparter√ľlet kialak√≠t√°sa sor√°n, a ter√ľleten a p√°ly√°zatnak k√∂sz√∂nhetŇĎen ki√©p√ľlt az alap- √©s kommun√°lis infrastrukt√ļra, √≠gy a megk√∂zel√≠t√©st lehetŇĎv√© t√©vŇĎ felt√°r√≥ utak, kapcsol√≥d√≥ csapad√©kv√≠z-elvezet√©ssel √©s k√∂zvil√°g√≠t√°ssal egy√ľtt ker√ľltek kialak√≠t√°sra. A ter√ľleten a v√≠z, szennyv√≠z, g√°z, √©s villamosenergia-h√°l√≥zat ki√©p√≠t√©se is megval√≥sult.
A projekt m√©ly- √©s √ļt√©p√≠t√©si munk√°latait ny√≠lt k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°s lefolytat√°s√°t k√∂vetŇĎen a CsŇĎmobil Kft. √©s a C√≠vis-√öt Kft. v√©gezte el, a villamos energia h√°l√≥zat ki√©p√≠t√©s√©t pedig a Mezei ‚Äď Vill Kft. kivitelezte.

√Ėsszefoglalva a projekt keret√©ben megval√≥s√≠tott legfŇĎbb projektelemek az al√°bbiak:
- A megk√∂zel√≠t√©st lehetŇĎv√© t√©vŇĎ infrastrukt√ļraelemek kialak√≠t√°sa
- Ivó- és technológiaivíz-ellátás
- Szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés
- F√∂ldg√°zell√°t√°s biztos√≠t√°sa
- Villamosenergia-ell√°t√°s
- Felszíni vízelvezetés

A beruh√°z√°snak k√∂sz√∂nhetŇĎen olyan ipari ter√ľlet j√∂tt l√©tre, mely j√≥ infrastruktur√°lis √©s logisztikai adotts√°gokkal b√≠r, ez√°ltal jelentŇĎsen hozz√°j√°rulhat Balmaz√ļjv√°ros gazdas√°gi potenci√°lj√°nak n√∂vel√©s√©hez.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata

4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.

Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-06-12 van. PointLink.