Balmaz√ļjv√°ros gazdas√°gi potenci√°lj√°nak n√∂vel√©se a B√∂sz√∂rm√©nyi √ļti iparter√ľlet fejleszt√©se √°ltal

Nyomtat√°s
K√©sz√ľlt: 2020. okt√≥ber 15. cs√ľt√∂rt√∂k

B t√°bla Iparter√ľlet fejleszt√©se 1

 

Kedvezm√©nyezett neve: Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata
Projekt c√≠me: Balmaz√ļjv√°ros gazdas√°gi potenci√°lj√°nak n√∂vel√©se a B√∂sz√∂rm√©nyi √ļti iparter√ľlet fejleszt√©se √°ltal
Projekt azonosítószáma: TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00016
T√°mogat√°s √∂sszege: 436 110 379 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2019.10.31.

Balmaz√ļjv√°ros V√°ros √Ėnkorm√°nyzata a gazdas√°g√∂szt√∂nz√©st √©s a munkahelyteremt√©st szem elŇĎtt tartva k√≠v√°nja megval√≥s√≠tani a B√∂sz√∂rm√©nyi √ļti iparter√ľlet fejleszt√©s√©t, ami sz√°mos, k√∂zvetlen √©s k√∂zvetett c√©l el√©r√©s√©t szolg√°lja. Egyr√©szt az alapinfrastrukt√ļra √©s a k√∂zutak fejleszt√©s√©vel a ter√ľlet megk√∂zel√≠thetŇĎs√©ge javul, mely nemcsak a k√©rd√©ses ter√ľlet, vonz√≥ telephelly√© alak√≠t√°s√°ban, hanem a m√°r jelenleg is telephellyel rendelkezŇĎ v√°llalkoz√°sok mŇĪk√∂d√©s√©re √©s egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©re is kedvezŇĎ hat√°ssal b√≠rhat. Ez megfelelŇĎ alapot teremt a t√©rs√©gi foglalkoztat√°s bŇĎv√ľl√©s√©hez √©s a telep√ľl√©s region√°lis poz√≠ci√≥j√°nak, erŇĎs√≠t√©s√©hez.                              
Mindezen c√©lok √∂sszhangban √°llnak a p√°ly√°zati felh√≠v√°s √°ltal megfogalmazott c√©lokkal, el√©r√©s√ľk hat√°s√°ra a v√°ros n√©pess√©gmegtart√≥ ereje nŇĎhet, a fiatalok elv√°ndorl√°sa m√©rs√©kelhetŇĎ, √≠gy a telep√ľl√©s t√°rsadalmi-gazdas√°gi fenntarthat√≥s√°ga jobban biztos√≠tott.       

A tervezett fejleszt√©s bemutat√°sa:      
A tervezett fejleszt√©s a v√°ros √©szakkeleti, belter√ľleti r√©sz√©n tal√°lhat√≥, mind√∂sszesen 67.958 n√©gyzetm√©teres iparter√ľlet kialak√≠t√°s√°t szolg√°lja. A ter√ľlet a 3323. sz√°m√ļ √°llami tulajdon√ļ √ļt ment√©n helyezkedik el, 100%-os √∂nkorm√°nyzati tulajdonban van. A kialak√≠tand√≥ iparter√ľletek h√°rom fŇĎ helyrajzi sz√°mot √©rintenek: 4394/9; 4394/10; 4390/26, melyek mindegyike ‚ÄěIG-2 ‚Äď ipari-gazdas√°gi √∂vezet‚ÄĚ besorol√°s al√° esik (OT√ČK 253/1997 (XII.20.) Korm. rendelet 20¬ß, 24¬ß szerint). Ut√≥bbi nagy alapter√ľlete (49.845 nm) indokolja a telek h√°rom r√©szre oszt√°s√°t (4390/26-1; 4390/26-2; 4390/26-3). A fejleszt√©ssel √©rintett ter√ľlet jelenleg nem rendelkezik alap- √©s kommun√°lis infrastrukt√ļr√°val, √≠gy a megk√∂zel√≠t√©st lehetŇĎv√© t√©vŇĎ felt√°r√≥ utak (kapcsol√≥d√≥ csapad√©kv√≠z-elvezet√©ssel √©s k√∂zvil√°g√≠t√°ssal) kialak√≠t√°sa mellett a k√∂zmŇĪvekkel (v√≠z- √©s szennyv√≠z-, g√°z-, villamosenergia-h√°l√≥zat) t√∂rt√©nŇĎ ell√°t√°s is megt√∂rt√©nik.

A projekt keret√©ben megval√≥s√≠tand√≥ legfŇĎbb projektelemek:

  1. A megk√∂zel√≠t√©st lehetŇĎv√© t√©vŇĎ infrastrukt√ļraelemek kialak√≠t√°sa
  2. Ivó- és technológiaivíz-ellátás
  3. Szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés
  4. Földgázellátás biztosítása
  5. Villamosenergia-ell√°t√°s
  6. Felszíni vízelvezetés

A projekt által elért várható eredmények:
- A projekt r√©szek√©nt egy termelŇĎ, valamint rakt√°roz√°si c√©lokra is alkalmass√° tehetŇĎ csarnok √©p√ľlet j√∂n l√©tre.
- A fejleszt√©s eredm√©nyek√©nt √∂t darab korszerŇĪ alapinfrastrukt√ļr√°val, j√≥ megk√∂zel√≠thetŇĎs√©ggel rendelkezŇĎ ipari telephely j√∂n l√©tre Balmaz√ļjv√°roson a B√∂sz√∂rm√©nyi √ļti √©szaki iparter√ľleten.
- A fejleszt√©s hat√°s√°ra a ter√ľlet megk√∂zel√≠thetŇĎs√©ge javul.
- A fejleszt√©s √∂szt√∂nzi a t√©rs√©gi KKV-k n√∂veked√©s√©t, tev√©kenys√©g√ľk bŇĎv√≠t√©s√©t.
- A fejlesztés hatására a térségi kis- és középvállalkozások könnyebben jutnak telephelyhez.
- A fejleszt√©s n√∂veli az iparter√ľlet vonz√°sk√∂rzet√©ben mŇĪk√∂dŇĎ v√°llalkoz√°sok expanzi√≥s lehetŇĎs√©geit.

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-05-28 van. PointLink.