SzŇĪrŇĎ
 • Febru√°r 15-ig k√©rhetŇĎ a NAV k√∂zremŇĪk√∂d√©se

  A NAV szja-bevallási ajánlatot készít, ha erre február 15-ig nyilatkozatban kéri az adózó. Azoknak tehát nem kell idŇĎt fordítani a bevallás kitöltésére, akik megfelelnek az egyszerŇĪsített bevallás feltételeinek. Ezt a megoldást február 15-ig lehet kérni a 1553NY jelŇĪ nyomtatványon.

  ElsŇĎsorban az kérheti az egyszerŇĪsített bevallást, akinek 2015-ben olyan adóköteles jövedelme volt, amelybŇĎl munkáltató, kifizetŇĎ adót, adóelŇĎleget vont le. Ha valaki családi kedvezményt érvényesített, ingatlan adásvételbŇĎl jutott jövedelemhez illetve egyszerŇĪsített foglalkoztatásból szerzett bevételt, szintén élhet ezzel a lehetŇĎséggel. SŇĎt, azok az egyéni vállalkozók is választhatják az egyszerŇĪsített bevallást, akik tevékenységüket egész évben szüneteltették.

  Nem választhatják azonban ezt a bevallási módot például az ŇĎstermelŇĎk (akiknek e tevékenységével összefüggésben adóköteles bevétele származott és nem tesznek nemleges nyilatkozatot), az egyéni vállalkozók, a külföldiek, valamint azok sem, akik árfolyamnyereségbŇĎl vagy tartós befektetésbŇĎl szereztek jövedelmet. Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári támogatói adomány is kizáró ok.

  A 1553NY-es nyilatkozat 2016. február 15-ig elküldhetŇĎ postán vagy az Ügyfélkapun keresztül, avagy leadható személyesen is a NAV ügyfélszolgálatain.

  Az egyszerŇĪsített bevallást (1553E) a NAVa rendelkezésére álló adatok alapján elkészíti és legkésŇĎbb 2016. április 30-ig megküldi a megadott postacímre vagy az elektronikus tárhelyre. Ha az adózó elfogadja az elkészített bevallást, nem kell semmit tenni, az az adózó által benyújtott bevallásnak minŇĎsül 2016. május 20-án.

  Amennyiben a bevallás javításra, kiegészítésre szorul, akkor az aláírt – javított adatokkal kiegészített  – példányt 2016. május 20-ig kell visszajuttatni a hivatalhoz.

   

____________________________

Balmazújváros Város
Önkormányzata


4060 Balmazújváros
Kossuth tér 4-5.


Telefon:+36(52)580-102
Fax:+36(52)370-035

Web: www.balmazujvaros.hu

 

 

Copyright © 2024 Balmaz√ļjv√°ros. Minden jog fenntartva.
Ma: 2024-07-15 van. PointLink.